Pille Ivask • 13 aprill 2017

Citigroupi tulemused ületasid ootuseid

Citigroup  Foto: EPA

Citigroupi tulemused olid analüütikute prognoositust paremad, vahendab MarketWatch.

Panga esimese kvartali kasum kasvas 4,09 miljardi dollarini. Võrdluseks, möödunud aasta samal ajal käi see 3,5 miljardi tasemele. Kasum aktsia kohta oli 1,35 dollarit. Kui maha arvestada panga ühekordsed tulud ning kulud, teenis pank kasumit 1,27 dollarit aktsia kohta. Reutersi küsitletud analüütikud olid oodanud 1,24 dollari suurust kasumit aktsia kohta.

Citigroupi käive oli esimeses kvartalis 18,12 miljardit dollarit, mis on 0,56 miljardi jagu rohkem kui aasta tagasi. Ühtlasi tähendab see, et Citigroupi käivegi ületas analüütikute ootuseid, nood olid prognoosinud 17,76 miljardi dollari suurust käivet.

Nii nagu teisedki pangad, on ka Citigroup saanud kasu sellest, et Föderaalreserv tõstis intressimäärasid. Viimane on eeskätt kaasa toonud aktiivsema kauplemise valuutade ja võlakirjadega, kuna investorid otsivad erinevaid võimalusi kasumit teenida.

Küll aga on pankade puhul kardetud, et nende majandustulemusi võib hakata mõjutama Donald Trumpi protektsionistlik majanduspoliitika. Trump on avatud piiride suhtes kriitiliselt meelestatud ning seega on investorid õhku visanud küsimuse, kas Citigroup sellest kuidagi kahju ei võiks saada, kuna pank on aktiivselt seotud riikidevaheliste rahaülekannetega.

Citigroupi aktsia on tõusnud täna 1% võrra ning maksab New Yorgi börsil 59,12 dollarit.

Hetkel kuum