Mizuho: USA aktsiaturgudel tuleb peagi korrektsioon

19. juuni 2017, 21:08
Aktsiagraafik
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170619/BORS/170619735/AR/0/AR-170619735.jpg

Mizuho Securities hoiatas, et see „kiuslik ja ülimalt vastupidav“ aktsiaturg ei kesta kaua. Ühtlasi prognoosib Jaapani üks suurimaid investeerimispanku korrektsiooni peatset saabumist, vahendab Business Insider.

Ettevõtte teatel peaks USA aktsiaturud langema 10 protsenti või rohkem. Mizuho analüütikute sõnul on suurim mure see, et aktsiaturud on muutunud väga kalliks. Eriti kui võrrelda aktsiaid USA majanduskasvu ja ettevõtete kasumitega.

Lisaks sellele on intressikõver (erineva tähtajaga USA võlakirjade tootluste erinevus) madala inflatsiooni tõttu langemas. Investeerimispanga analüütikute jaoks on murettekitav faktor ka ülimalt madalale langenud aktsiaturgude volatiilsus.

„Volatiilsus on langenud tasemeteni, kus ootamatud sündmused võivad investorite meeleolusid väga järsult muuta,“ ütles Mizuho USA ökonomist Steven Ricchiuto. „Finantsturud on väga kalliks muutunud ning peagi on oodata korrektsiooni.“

Viimastel aastatel on paljud eksperdid ning investeerimisfirmad prognoosinud aktisaturgude kiiret langust, mida ei ole saabunud. Iga väikest kukkumist kasutavad kauplejad ja investorid selleks, et oma positsioone suurendada. See „osta pärast väikest langust“ (buy the dip) strateegia on suuresti võimaldanud aktsiaturgudel edasi kallineda.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. June 2017, 21:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing