Mait Kraun • 19. juuni 2017 kell 18:08

Mizuho: USA aktsiaturgudel tuleb peagi korrektsioon

Aktsiagraafik  Foto: EPA

Mizuho Securities hoiatas, et see „kiuslik ja ülimalt vastupidav“ aktsiaturg ei kesta kaua. Ühtlasi prognoosib Jaapani üks suurimaid investeerimispanku korrektsiooni peatset saabumist, vahendab Business Insider.

Ettevõtte teatel peaks USA aktsiaturud langema 10 protsenti või rohkem. Mizuho analüütikute sõnul on suurim mure see, et aktsiaturud on muutunud väga kalliks. Eriti kui võrrelda aktsiaid USA majanduskasvu ja ettevõtete kasumitega.

Lisaks sellele on intressikõver (erineva tähtajaga USA võlakirjade tootluste erinevus) madala inflatsiooni tõttu langemas. Investeerimispanga analüütikute jaoks on murettekitav faktor ka ülimalt madalale langenud aktsiaturgude volatiilsus.

„Volatiilsus on langenud tasemeteni, kus ootamatud sündmused võivad investorite meeleolusid väga järsult muuta,“ ütles Mizuho USA ökonomist Steven Ricchiuto. „Finantsturud on väga kalliks muutunud ning peagi on oodata korrektsiooni.“

Viimastel aastatel on paljud eksperdid ning investeerimisfirmad prognoosinud aktisaturgude kiiret langust, mida ei ole saabunud. Iga väikest kukkumist kasutavad kauplejad ja investorid selleks, et oma positsioone suurendada. See „osta pärast väikest langust“ (buy the dip) strateegia on suuresti võimaldanud aktsiaturgudel edasi kallineda.

 

Hetkel kuum