Liina Laks • 7. september 2017 kell 8:15

USA võlalae lepe kosutas Aasia börse

Jaapani börs  Foto: Reuers/Scanpix

Täna öösel teatas USA president Donald Trump, et nõustub võlalimiidija valitsuse finantseerimise tõstmisega ja seda kuni järgmise otsustava kuupäeva, 15. detsembrini. USA aktsiaturud reageerisid sellele tõusuga.

Võlapiiri tõstmisega oli kiire, sest praegune valitsuse finantseerimisplaan oleks kaotanud kehtivuse 30. septembril, vahendab MarketWatch, mille andmetel annab praegune otsus valitsusele hingamisruumi maksureformi üle arutamiseks. USA aktsiaturud reageerisid teatele tõusuga.

Teade mõjutas ka Aasia investoreid. Nikkei indeks peatas langustsükli ja kosus hommikul 0,2 protsenti 19395 punktile. Rohelises olid ka India ja regiooni suurima tõusu tegi Lõuna-Korea Kospi indeks, kus investorid tõmbavad Põhja-Korea kriisist hinge. Kospi tõusis 1,25 protsenti.

Seevastu olid hommikul languses Hang Sengi, Shanghai ja Singapuri turud.

Samal ajal toimus veel paar turgude jaoks üllatavat sündmust: USAs pani ameti maha Föderaalreservi asejuht Stanley Fisher ning Kanada teatas intressimäärade tõstmisest.

Eile juba 49 dollarile tõusnud WTI toornafta ja 54 dollari piiri võtnud Brenti toornafta hinnad olid täna hommikul kerges languses.

Täna jälgivad investorid suure huviga, milliseid signaale annab euroala rahapoliitika jaoks Euroopa keskpanga juht Mario Draghi.

Hetkel kuum