• Jaga lugu:

  Selgus Rovio aktsiaemissiooni hind

  Angry Birds.Foto: Scanpix/Reuters

  Soome mobiilimängude ettevõte Rovio Entertainment teatas neljapäeval, et nende aktsiaemissiooni põhjal (IPO) saab ettevõtte turuväärtus olema 896 miljonit eurot. Reedel teeb firma börsidebüüdi.

  Rovio, mille mänge on alla laaditud 3,7 miljardit korda, teatas aktsiaemissiooni korraldamisest sellel kuul. Eesmärk on kiirendada ettevõtte kasvu ning püsida paremini konkurentsis.
  Rovio ühe aktsia hind saab olema 11,5 eurot, esialgselt pakuti välja 10,25-11,5 euro vahemik. Uusi aktsiaid müüb ettevõte kokku 30 miljoni euro eest. Vanad omanikud, kelle hulka kuuluvad näiteks Terma International ja riskikapitalifirma Accel Partners, müüvad aktsiaid 458 miljoni euro eest.
  „IPOga saab Rovio omale raha, millega toetatakse ettevõtte kasvustrateegiat. Börsile minek tugevdab ka Rovio brändi teadlikkust ning parandab seeläbi ka meie konkurentsivõimet,“ ütles Rovio juhatuse esimees Mika Ihamuotila.
  Rovio hakkas kiiresti kasvama 2009. aastal, mil turule toodi mobiilimäng „Angry Birds“. 2015. aastal vähendas ettevõte oma töötajate arvu kolmandiku võrra ning teenis tegevuskahjumit. Nüüd on käive uuesti taastuma hakanud, sest 2016. aastal tuli välja 3D film „Angry Birds“ ning turule toodi ka mitmeid uusi mänge.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Combimill sai konkurentsiametist tehinguks loa
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.