Mait Kraun • 28 september 2017

Selgus Rovio aktsiaemissiooni hind

Angry Birds.  Foto: Scanpix/Reuters

Soome mobiilimängude ettevõte Rovio Entertainment teatas neljapäeval, et nende aktsiaemissiooni põhjal (IPO) saab ettevõtte turuväärtus olema 896 miljonit eurot. Reedel teeb firma börsidebüüdi.

Rovio, mille mänge on alla laaditud 3,7 miljardit korda, teatas aktsiaemissiooni korraldamisest sellel kuul. Eesmärk on kiirendada ettevõtte kasvu ning püsida paremini konkurentsis.

Rovio ühe aktsia hind saab olema 11,5 eurot, esialgselt pakuti välja 10,25-11,5 euro vahemik. Uusi aktsiaid müüb ettevõte kokku 30 miljoni euro eest. Vanad omanikud, kelle hulka kuuluvad näiteks Terma International ja riskikapitalifirma Accel Partners, müüvad aktsiaid 458 miljoni euro eest.

„IPOga saab Rovio omale raha, millega toetatakse ettevõtte kasvustrateegiat. Börsile minek tugevdab ka Rovio brändi teadlikkust ning parandab seeläbi ka meie konkurentsivõimet,“ ütles Rovio juhatuse esimees Mika Ihamuotila.

Rovio hakkas kiiresti kasvama 2009. aastal, mil turule toodi mobiilimäng „Angry Birds“. 2015. aastal vähendas ettevõte oma töötajate arvu kolmandiku võrra ning teenis tegevuskahjumit. Nüüd on käive uuesti taastuma hakanud, sest 2016. aastal tuli välja 3D film „Angry Birds“ ning turule toodi ka mitmeid uusi mänge.

 

Hetkel kuum