Pille Ivask • 7. märts 2018
Jaga lugu:

Vähene nõudlus kimbutab Airbusi

Airbus 350-100  Foto: epa

Lennukitootja Airbus teatas, et kuna lennukite A380 ja A400M tellimuste arv on kahanemas, on ettevõte sunnitud Prantsusmaal, Saksamaal, Suurbritannias ja Hispaanias töötajaid kas ümber suunama või koondama.

Airbus on varasemalt kinnitanud, et aastal 2020 tarnib ettevõte kuus A380 lennukit, samas kui sel aastal müüakse 12 lennukit. Airbusi sõnul pole lennufirmade huvi praegu maailma suurima reisilennuki vastu eriti suur olnud.

Asjalood pole paremad ka militaarlennukiga A400M, mida plaanitakse 2020. aastal müüa 8 tükki. Sel aastal peaks Airbus maha müüma 15 A400M lennukit ning järgmisel aastal 11.

Airbusi kõneisik on juba öelnud, et seesugused muudatused mõjutavad 10 Euroopa linnas asuvat Airbusi üksust. Kuna nõudlus lennukite järele on kahanenud, suunatakse inimesed kas uutele ülesannetele või koondatakse. Hinnanguliselt mõjutab toimuv 3700 Airbusi töötajat Euroopas.

Ühtlasi on Airbus alustanud juba ka läbirääkimisi ametiühingutega nii Saksamaal, Suurbritannias kui Hispaanias.

Jaga lugu:
Hetkel kuum