Rait Kondor • 3. aprill • 2 min
Jaga lugu:

Murdoch pakub Sky Newsi Disneyle, et kätte saada ülejäänud Sky

Foto: DANIEL HAMBURY/EPA

Rupert Murdoch tugevdas täna survet Briti ametivõimudele, et need kiidaksid heaks tema firma üle 15 miljardi dollari suuruse pakkumise tasulise-TV grupile Sky. Murdoch pakkus välja, et ta on valmis müüma juriidiliselt eraldiseisva firma Sky News, mille osas on Briti poliitikud avaldanud kartust, et selle omamine võib Murdochile anda liiga suure poliitilise mõjujõu, vahendab Reuters.

Murdochile kuuluv meediafirma Twenty-First Century Fox teatas täna, et Walt Disney Company on huvitatud Sky Newsi ostmisest. Teise võimalusena, ütles Fox, võiks Sky News’i lahutada Sky grupi sees juriidiliselt eraldiseisvaks üksuseks.

Isegi kui need ettepanekud rahuldavad Briti valitsust ning konkurentsiametit, peab Fox tõenäoliselt siiski tõstma oma pakkumist Sky osas, sest USA kaabeltelevisiooni firma Comcast on lausunud, et plaanib teha kõrgema pakkumise Sky’le. Sky huvitab USA firmasid seetõttu, et on Euroopa suurim tasulist TV-d pakkuv telefirma.

Fox leppis 2016. aasta detsembris Sky omanikega kokku, et ostab ära 61% Sky aktsiatest, mida veel Foxi käes ei ole. Kuid tehingut on Briti valitsus ja erinevad ametid pidevalt edasi lükanud, mis andis Comcastile võimaluse käesoleva aasta veebruaris tehingusse sekkuda.

Mitmed Sky omanikud on pahased, et tehing on niivõrd palju aega võtnud ning ütlevad, et Fox peaks nüüd tõstma oma 10,75 naela suurust pakkumist aktsia kohta. Comcast andis veebruaris mõista, et pakub Sky eest12,50 naela aktsia kohta, kuigi ta ei ole teinud veel ametlikku pakkumist.

Investorid on seisukohal, et Sky eest tuleb kõrgem pakkumine, sest aktsia maksab börsil 13,24 naela, olles täna tõusnud 2%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt