• Jaga lugu:

  BlackRock: arenevate turgude varad on põhja jõudmas

  BlackRocki strateegid eelistavad USA aktsiaid, aga näevad, et arenevatel turgudel võib olla tekkimas hea võimalus, vahendab CNBC.

  Arenevatel turgudel toimunud müügilaine on „negatiivsete asjaolude kokteili“ poolt põhjustatud, olgu selleks Argentina poliitikute eksimused või Türgi valuutakriis, ütlesid strateegid. Arenevatele turgudele on halvasti mõjunud ka kaubanduspinged ning intressimäärade tõus.
  „Ebakindlust on jätkuvalt väga palju, aga me usume, et nende faktorite mõju on jõudmas maksimumini,“ ütles BlackRocki investeerimisinstituudi peastrateeg Richard Turnill. „Poliitiline hooaeg on läbi saamas. Brasiilia valimised on tulemas. Poliitilised riskid võivad jõuda oma tippu.“
  „Ma arvan, et me oleme pöördepunktile lähedal. Investorid peaksid arenevate turgude osas olema valivad. Arvame, et aktsiad on parem valik kui võlakirjad,“ lisas ta. „Üks tähtis punkt on ka see, et investorite kapituleerumist pole võlakirjade ja aktsiate puhul veel toimunud.“
  BlackRocki hinnangul on globaalsete turgude jaoks kõige suuremaks riskiks USA-Hiina kaubandussõda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Goldman Sachsi kasumilangus pani aktsia kukkuma
Täna enne USA börsipäeva algust teatas oma neljanda kvartali tulemused Goldman Sachs – selgus, et panga kasum langes, sest kauplemisaktiivsus on olnud väiksem. Samas oli terve aasta kasum rekordiline, vahendab Reuters.
Täna enne USA börsipäeva algust teatas oma neljanda kvartali tulemused Goldman Sachs – selgus, et panga kasum langes, sest kauplemisaktiivsus on olnud väiksem. Samas oli terve aasta kasum rekordiline, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.