BlackRock: arenevate turgude varad on põhja jõudmas

Foto: Reuters
Mait Kraun • 2. oktoober 2018 kell 19:08

BlackRocki strateegid eelistavad USA aktsiaid, aga näevad, et arenevatel turgudel võib olla tekkimas hea võimalus, vahendab CNBC.

Arenevatel turgudel toimunud müügilaine on „negatiivsete asjaolude kokteili“ poolt põhjustatud, olgu selleks Argentina poliitikute eksimused või Türgi valuutakriis, ütlesid strateegid. Arenevatele turgudele on halvasti mõjunud ka kaubanduspinged ning intressimäärade tõus.

„Ebakindlust on jätkuvalt väga palju, aga me usume, et nende faktorite mõju on jõudmas maksimumini,“ ütles BlackRocki investeerimisinstituudi peastrateeg Richard Turnill. „Poliitiline hooaeg on läbi saamas. Brasiilia valimised on tulemas. Poliitilised riskid võivad jõuda oma tippu.“

„Ma arvan, et me oleme pöördepunktile lähedal. Investorid peaksid arenevate turgude osas olema valivad. Arvame, et aktsiad on parem valik kui võlakirjad,“ lisas ta. „Üks tähtis punkt on ka see, et investorite kapituleerumist pole võlakirjade ja aktsiate puhul veel toimunud.“

BlackRocki hinnangul on globaalsete turgude jaoks kõige suuremaks riskiks USA-Hiina kaubandussõda.

Hetkel kuum