Mait Kraun • 29 oktoober 2018
Boeingut mõjutaks uued tariifid USA suurfirmade seas kõige enam.  Foto: Reuters

Uute tariifide hirm pani Boeingu järsult kukkuma

Boeingu aktsia kukkus täna ligi 7 protsenti ning lennukitootja aktsial oli halvim päev alates 2016. aasta veebruarist, vahendab CNBC.

Boeingu aktsia hakkas päeva alguses kallinema, aga kukkus kauplemispäeva keskel järsult. Nimelt kirjutas Bloomberg, et USA plaanib kehtestada Hiinale täiendavaid tariife kui osapoolte vahelised läbirääkimised läbi kukuvad.

„Boeing on kõige suurem eksportija ja uued tariifid mõjutaks neid otseselt. Nad ekspordivad umbes 80 protsenti toodangust ning 90 protsenti toodangust ehitatakse just USAs,“ ütles Jeffriesi analüütik Sheila Kahyaoglu CNBC-le. „Kui Trump teeb selliseid asju, siis ta peab olema ettevaatlik, sest Boeing on väga suur tööandja.“

Boeingu aktsia langes täna kokku 6,6 protsenti, 335,6 dollarini. Oktoobris on ettevõte odavnenud juba 9,5 protsenti, vaatamata sellele, et 24. oktoobril avalikustatud kvartalitulemused olid oodatust paremad.

Viimases raportis tõstis lennukitootja ka oma kasumiprognoose ning käibe poolest saavutatakse tänavu tõenäoliselt rekord.

Hetkel kuum