• Jaga lugu:

  Huawei asutaja: me ei nuhiks ka Hiina valitsuse käsul

  Huawei.Foto: Shutterstock

  Huawei ei aitaks Hiinal USA järele nuhkida ka siis, kui kodumaa valitsus selleks ettevõttele käsu annab, ütles Huawei asutaja ja president Ren Zhengfei intervjuus CBS Newsile.

  „See ei ole absoluutselt võimalik,“ ütles Zhengfei. „Me ei osale kunagi spionaažis ja me ei lase ühelgi oma töötajal seda teha. Me ei installeeri ka tagauksi, mis võimaldaksid seda teha. Isegi siis, kui Hiina seadused käsiks meid.“
  Ühendriikide ametnikud kardavad, et Hiina võib globaalset telekomifirmat kasutada selleks, et ameeriklaste järele nuhkida. Osalt aitaks seda teha 2017. aastal Hiinas vastu võetud seadus, mille kohaselt on Hiina ametnikel õigus rahvusliku julgeoleku kaalutlustel inimesi jälgida.
  Aprillis hoiatas Pentagon, et Huawei mobiile ja modemeid võidakse kasutada ameeriklaste jälgimiseks, ning kõigis USA sõjaväebaasides asuvates poodides lõpetati ettevõtte seadmete müük.
  USA valitsus on Huaweid süüdistanud ka Iraani sanktsioonide rikkumises, ärisaladuste varastamises T-Mobile’ilt ja palju muudki. Seoses sellega arreteeriti Zhengfei tütar ja Huawei finantsjuht Meng Wanzhou eelmise aasta detsembris Kanadas. Zhengfei ütles CBS Newsile, et tema tütre arreteerimine oli poliitiliselt motiveeritud.
  USA presidendi Donald Trumpi administratsioon kaalub ka Huawei toodete täielikku müügikeeldu USAs.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Asjatundjad teevad indeksitesse investeerimise siililegi selgeks
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.