30 juuli 2018

Ootan dollari edasist kasvu

Mul on portfellis praegu kaks valuutapositsiooni, mis mängivad USA dollari edasisele tugevnemisele.

Foto: Reuters/Scanpix

Sel nädalal on oodata kaht sündmust, mis mõjutavad märkimisväärselt dollari kurssi teiste valuutade suhtes ning minu ootus on, et need mõlemad dollari kurssi tõstavad. Seega ei kavatse ma positsioonidest veel väljuda - juhul muidugi, kui just stop-loss order ei rakendu -, vaid pigem vastupidi.

Need kaks sündmust sel nädalal on USA keskpangana toimiva Föderaalreservi (Fed) avaturu komitee (FOMC) istung teisipäeval ja kolmapäeval, millele tõenäoliselt järgneb komitee pistriku-meeleolu kandev ehk intressimäärade tõusu toetav avadlus, ning kuu esimese reede puhul avaldatav USA uute põllumajandus-väliste töökohtade arv (Non-Farm Payrolls).

Euroala stimulatsioon kestab

Euroala olukord ja Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghi väljaütlemised annavad mõista, et EKP kavatseb hoida intressimäärasid nulli lähedal veel pikalt. Avalikult ja konkreetselt räägiti üle-eelmisel EKP istungil intressimäärade säilitamisest 2019. aasta suveni.

Ehkki rahatrüki maht väheneb septembris, jätkub see aasta lõpuni, nii et EKP ostab kommertspankadelt võlakirju majanduse turgutamiseks.

Kõik see on euro kursile negatiivse mõjuga. Ajal, kui maailm valmistub uue kriisi tulekuks, stimuleerib Euroopa Keskpank ikka veel euroala majandust.

Kaalun positsiooni suurendamist

Nüüd aga vaadakem Ameerika Ühendriike. Sisemajanduse kogutoodang (SKT) tõusis uuele kõrgusele, töökohtade arv püsib endiselt stabiilne ja Föderaalreserv on lubanud tänavu veel paar korda intressimäärasid tõsta. Muide, pärast SKT kasvustatistika avaldamist muutus see, et intressimäärasid tõstetakse, veelgi kindlamaks.

Kui nüüd veel NFP osutub rekordiliseks, pean kaaluma oma dollari pika positsiooni suurendamist.

Loomulikult ei saa välistada, et turg ajab euro mõnevõrra kõrgemale, enne kui selle kurss taas dollari suhtes langeb. Sel juhul on küsimus, et kas minu positsiooni stop-loss tase (1,18534) peab vastu. Loodan, et peab.

Kaupleja Alexi kontoseis

Hetkesaldo (suletud tehingute summa kontol): 9543,02 eurot

Kapital (avatud tehingute kasum/kahjum kontol): 9651,48 eurot

Reaalajas ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Hetkel kuum