5. august 1996 kell 22:00

Börsi nimekirjad täienevad lähiajal

Esmaspäeval, 5. augustil jäi kauplemine Tallinna väärtpaberibörsil üpris tagasihoidlikuks. Päeva jooksul tehti vaid 30 tehingut, mille käigus vahetas omanikku 36 049 väärtpaberit. Päevakäive oli 2 297 406,90 krooni, langedes eelmise kauplemispäe-vaga võrreldes rohkem kui kümme korda.

Suurima käibega oli eile Forekspanga aktsia (1,63 mln kr). Üle saja tuhande krooni ulatusid veel Hansapanga ja Ühispanga aktsia käibed.

Endiselt tõusvas joones jätkas eile Hansapanga aktsia (tõus 0,84%). Kerkima on aga hakanud ka teiste aktsiate hinnad ja nii oligi eilne suurim tõusja 2,55% hoopis Hoiupanga aktsia.

Viimastel päevadel on mitu Eesti firmat teatanud kavatsusest viia oma aktsiad lähemal ajal börsile. Vastavat soovi on avaldanud näiteks Eesti suurim Rakvere lihakombinaat ja arvutitootja AS Pennu, eile teatas vastavast soovist ka Norma. Kindlasti lisandub lähiajal sellesse nimekirja teisigi firmasid.

Juba homme peaks börsile jõudma aga Hüvitusfondi VII seeria võlakirjad.

Hetkel kuum