25. september 1996 kell 22:00

Lisavõimsust ettevõtte infoedastusse

ühendus vahendusjaamaga: kahejuhtmeline (ISDN BRI)

Optiset E adapterid: telefoniadapter

a/b-adapter

TAPI-adapter

ISDN-adapter

akustikaadapter

hind sõltuvalt mudelist: 1350--11 350 krooni

Optiset E sarja digitaaltelefonid annavad võimaluse kasutada digitaaltelefoni kõige lihtsamast punktist kuni professionaali töökohani. Koos telefonidega ühendatavate lisaadapteritega võimaldavad nad moodustada erinevaid, kõikvõimalikke vajadusi rahuldavaid töökohti. Optiset E telefonid ühendatakse jaamaga kahejuhtmelise ISDN-baastaseme liidese kaudu, mis võimaldab korraga kaks üheaegset sõltumatut ühendust. Kahejuhtmeline liides võimaldab ka ära kasutada olemasolevat ettevõtte kaabeldust.

Optiset E telefonidel on neli põhilist funktsionaalklahvi ja Siemensi patenteeritud kolm valikuklahvi: kerimine edasi, kerimine tagasi ja kinnitus ehk OK-klahv. Tööpõhimõte on «keri ja kinnita».

Toimingute kasutamine käib järgnevalt: vastavalt telefoni seisundile (näiteks vastasime telefonile ja räägime) pakub telefon statistiliselt kõige tõenäolisema järgneva toimingu. Selles näites pakub esimesena vahekõnet. Kui tahame kõnet siirata, tuleb kerimisnupule vajutades leida kõne siirdamise funktsioon. Seejärel tuleb kinnitada toiming, vajutades OK-klahvile (telefon küsib, millisele numbrile kõne siirata) ja toiming sooritatakse. Seega ei tarvitse enam otsida «õiget» klahvi, vaid kõik toimingud saab sooritada kolme klahvi abil. Vajutad OK-sõrmist ja jätad ülejäänu telefoni hooleks. Ekraan pakub veel palju muudki: näiteks kuupäeva, kellaaega, helistaja nime ja numbrit, telefoni seisundit. Programmeeritavaid sõrmiseid võib kasutada toimingute ja sageli kasutatavate numbrite salvestamiseks. Kõik sõrmised on varustatud ka märgutulega, mis näitab näiteks, kas abonent on vaba või kinni. Adapterite abil on võimalik laiendada oma töökohta vastavalt vajadusele.

Hetkel kuum