27. oktoober 1996 kell 22:00

Rahamaailm toetab ikka Kallast

«Ma ei tea, millistes poliitilistes kuluaarides liigub Savisaar,» kommenteeris keskerakonna esimehe Edgar Savisaare avaldust riigikogu reformierakonna fraktsiooni aseesimees Rein Voog.

Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv märkis, et võib ainult kadestada inimesi, kes suudavad oma soove tegelikkuse pähe võtta.

«Savisaar ütleb väga palju asju ja ta ütleb seda alati mingi kindla eesmärgiga,» ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Toomas Tamsar.

Ka reformierakonna Tallinna linnapea kandidaat Priit Vilba ei nõustunud Savisaare väitega: «Ma nii ei väida. Ohumärke võis olla, need seondusid reformierakonna möödalaskmistega, aga neid vigu saab parandada.» Möödalaskmiste all pidas Vilba silmas näiteks 12. juunil vastu võetud käibemaksuseaduse muudatusi.

Ka N-Terminaali juhatuse esimees Aadu Luukas ütles, et ta ei usu, et raha hakkaks reformierakonna tagant ära kaduma: «Neil on ärimeeste seas piisav toetajaskond.»

ASi Mainor president Ülo Pärnits märkis, et kui Savisaar nii ütles, siis ilmselt võib tal mingit infot olla.

Eesti Ühispanga asepresident Margus Schults nentis Savisaare väidet kommenteerides, et eks toetatakse neid, kes suudavad arendada stabiilset majanduskeskkonda, ja kui seda ei suudeta luua, siis pole mõtet ka toetada.

Juba enne, kui reede õhtul kogunesid ministrid valitsuse saatuse üle otsustama, olid kõik Äripäeva küsitletud ärimehed veendunud, et osapooled lepivad ära. Meil on vaja stabiilset majanduskeskkonda, mitte persoonide tasemel kaklemist, olid ärimehed üksmeelsel seisukohal.

Aadu Luukas oli kindel, et tülitsev valitsuskoalitsioon lepib ära, ilma et see leppimine mingit hinda nõuaks. «Ma ei usu, et Kallas peaministri tooli soovib, ta valmistub tulevikus saama tugevaks peaministriks,» lisas Luukas.

«Mina olen tüdinenud ja mulle ei paku see kemplemine mingit rahuldust,» sõnas Eesti Merelaevanduse peadirektor Toivo Ninnas.

ASi Krenno presidendi Rein Kaarepere sõnul võiks nüüd koalitsioon üritada tõsiselt tööd teha, sest seniajani on kogu energia ja aeg kulutatud populaarsuse võitmisele.

Eesti kaubandus-tööstuskoja juhatuse aseesimehe Erki Urva ütlusel ei ole välistatud, et näiteks järgmiste parlamendivalimiste eel panevad erakondi rahastavad ärimehed koonderakonna ja reformierakonna ülesande ette moodustada valimisteks ühtne valimisliit, tagamaks stabiilsust ja välistamaks mõttetut kemplemist.

Hetkel kuum