12. detsember 1996 kell 22:00

Vene toll ajas veofirma pankrotti

Tallinna linnakohus kuulutas nädala alguses välja rahvusvaheliste kaubavedudega tegelenud ASi Rapid pankroti. Transpordifirma pankrotistumise üks peamisi põhjusi oli Venemaa tollis tekkinud raskused.

ASi Rapid esindaja Lasse Lehis ütles, et juunis peeti Vene tollis kinni nende firma veok koos konteineritega ja seda pole seni vabastatud. Raskusi Vene tolliga kinnitas ka Eesti tolliameti tollijärelevalve osakonna juhataja Vello Valm, kes väitis, et Vene tollis on pidevalt kinni sada Eesti veokit.

Rapidi pankrotihalduriks nimetatud Veli Kraavi märkis, et firma kasutuses oli kümmekond heas sõidukorras haagisega kaubaveokit, mis olid muretsetud ASi Hansa Liising vahendusel. Kraavi sõnul on Rapidi majanduslik seis suhteliselt kehv. Bilansi järgi on firmal võlgu 4,2 miljonit krooni.

Esialgsetel andmetel on firma suurim võlausaldaja Tartus tegutsev aktsiaselts 123, kes on vahendajate kaudu omandanud 1,7 mln kroonini ulatuva võlanõude Rapidi vastu. Hansa Liisingule jäi Rapid koos viivistega võlgu 1,2 mln krooni ringis. ÄP

Hetkel kuum