16. detsember 1996 kell 22:00

Taani pealinnas on muuseum igaühele

Suur osa Kopenhaageni kohvikute, pubide, baaride, restoranide ja poodidega vanalinnast on autovaba.

Sobivat tegevust leiavad igas eas inimesed nii päeval kui öösel. Sissepääs diskoteeki maksab 35--45 DKK ehk 74--95 krooni. Kui sissepääs on tasuta, maksab tavaliselt riidehoid 10--20 DKK ehk 21--42 krooni. Päeval tasuks leida aega kanaliekskursiooniks, suurimate õlletehaste külastuseks, vahakujude muuseumi, Põhja-Euroopa suurima kasiino jaoks jne.

Kogu Euroopa lemmikuks on Tivoli, mis on avatud aprillist septembrini. Tivoli muuseum on aga avatud aastaringselt puhkepäevaga esmaspäeviti. Lisaks toimub seal novembris ja detsembris jõululaat.

Et veeta tõeliselt kuninglik nädalalõpp selles linnas, soovitame hankida Copenhagen Card, mis võimaldab 1--3 päevaks tasuta linnatranspordi ja sissepääsu paljudesse muuseumidesse, lisaks teisigi hinnasoodustusi. Kaarti müüakse hotellides ja turismiinfopunktides. Samuti saab selle muretseda juba Eestis.

Kopenhaagenis on üle 50 muuseumi, millest suur osa on reedeti avatud lausa keskööni.

14. jaanuaril 1997 tähistatakse Kopenhaagenis kuninganna Margarethe II 25. valitsemisaastat, igal aastal 15. aprillil tema sünnipäeva. Neil päevil kogunevad taanlased Amalienborgi palee juurde, et tervitada oma kuningannat.

Kopehaageni puhul tuleks lasta koostada pakett reisibürool, kellel on hotellidega kokkuleppehinnad. Kui sõiduaega vähemalt 1 kuu ette teada ning sellesse mahub ka öö vastu pühapäeva, on kõigilt lennukompaniidelt võimalik saada odavamad piletid.

Kopenhaageni hotelliülevaade ilmus 22. oktoobril ja sõiduvõimaluste ülevaade 3. detsembril Äripäevas.

Kuni 3. veebruarini kehtib Estonian Airi nädalalõpu sooduspakett: lend+majutus. Hind sõltub hotelli valikust, mistõttu lõplikku summat pole võimalik määrata. Edasi-tagasi lennupilet maksab sel juhul 1995 krooni, millele lisandub hotelli hind. Reis tuleb broneerida 7 päeva ette, väljasõit on neljapäeval või reedel ning tagasi tullakse pühapäeval. Lennupileti hind eraldi ei kehti.

Hetkel kuum