• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Margareta on teenimatult unustatud

    - avatud iga päev kell 11--23
    - kohtade arv ca- 120
    - lõuna ühele inimesele ca- 175 kr
    Hinnaskaala
    - põhiroad 50--150 kr
    - salatid 35--80 kr
    - magustoit 25--45 kr
    - alkoholivabad joogid alates 8 kr
    - alkohoolsed joogid alates 28 kr
    Maksekeskuse tegevdirektor Tiit Järve valis lõunatamiseks kõhklematult hotell Palace'i all asuva hämara ja jaheda Pizzeria Margareta. Ta on selle koha pikaajaline klient ning sai taas kinnitust, et Margaretat sobib külastada nii äripartneri kui perega või töökaaslasega, sest privaatsus, nagu ka maitsvad road, on garanteeritud.
    Pizzeria Margaretas tundub alati olevat vähe külastajaid, mis annab vabaduse koha valikul: istuda saab seinaäärsetesse eraldatud laudadesse või toonitud klaasidega akna alla. Valime koha kokaleti ees akna all, sest nii saame osa tänaval toimuvast samaväärselt koka tegemistega. Laual ootab meid söögi- ja joogikaart.
    Kelnerit oodates jõuame valida välja road, Tiit Järvel õnnestub pikalt pajatada söögikoha maitsvamatest toitudest ja sellest, et tegelikult saab tellida roogi ka kõrval asuva Leonardo toidukaardilt, kuid teenindaja ei tunne meie vastu huvi. Alles pärast Tiit Järve kelneriotsimisretke hakatakse meie laudkonna vastu huvi tundma. Tõsi, hilisema teeninduse kohta ei ütle ainsatki halba sõna.
    Roogade loetelu on rikkalik: salatid, pastad, nelja täidisevariandiga omletid ja loomulikult pitsad, millele pakutakse vähemalt 20 erinevat lisandit (5--30 kr). Tiit Järve arvates on ka neljase valikuga lastemenüü (35 kr) igati asjalik.
    Esmalt uurib Tiit Järve, kas Leonardost saaks tellida lõhesuppi, üht tema lemmikut. Ikka saab, kõlab kelnerilt vastuseks, kuid viimasel hetkel otsustab maksekeskuse tegevdirektor siiski omleti (50 kr) kasuks. Seene-, singi- ja juustutäidisele eelistab ta lõhetäidist. Suurepanniomlett koos salatilisandiga on Tiit Järve arvates lõunaks piisav ja väga maitsev kõhutäis. Lõhe maitse on meeldivalt tuntav.
    Minu valik langes värskele aedviljasalatile (35 kr). Mahukas ja rikkalik taldrikutäis sisaldab kurki, tomatit, hiina kapsast, maisi, paprikat jne. Mitmekesisest maitseainete ja kastmete valikust valin juurde küüslaugukastet ja Tiit Järve soovitusel wochester'ikastet, mida mehe sõnul Tallinna teiste söögikohtade laualt vaevalt leiab.
    Söögi kõrvale joome vett: mina valin Vichy (10 kr), Tiit Järve oma lemmiku Eviani (18 kr). Loomulikult ei puudu laualt majavein, pokaal valget ja punast 1995. aasta Bordeaux' Monton Cadet'd (28 kr).
    Magustoidu valik õnnestub tänu Tiit Järve Margareta-kogemusele sajaprotsendiliselt. Margareta jäätisevalik (45 kr) sisaldab kolme erineva maitsega jäätisekuulikest, mida ilmestab üle suure taldriku puistatud tuhksuhkur, vahukooremütsike ja kahe maitsega (hapukas ja magus) moos. Kuninglikult kujundatud jäätis maitseb samaväärselt.
    Ka tellitud iiri kohvi (44 kr) osas oli Tiit Järvel õigus -- nii täiusliku maitsega rüübet ei leidu vist tõesti kogu linnas. Ühel ajal on tuntav fariinisuhkru omapärane maitse nagu ka iiri viski veidi mõrkjas mekk.
    Külalise hinnang 10 punkti süsteemis
    - toiduvalik 9
    - joogivalik 8
    - teenindus 7
    - kiirus 7
    - puhtus 9
    - sisekujundus 8
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Ivo Suursoo: sektoriaalsed langused on paratamatud, aga nendega oleme ju harjunud
Kui riik suudab Euroopa Liidu taastefondi rahad sügiseks majandusse tuua, siis pigem jääb majanduskasv plussi, kirjutab IT-ettevõtja Ivo Suursoo vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kui riik suudab Euroopa Liidu taastefondi rahad sügiseks majandusse tuua, siis pigem jääb majanduskasv plussi, kirjutab IT-ettevõtja Ivo Suursoo vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Paljusid hullutanud investeering tegi rikkaks vaid ühe mehe
1990ndate lõpus, kui Eesti punaimpeeriumis veedetud aastatest alles taastus, käis üle USA üks ajaloo veidramaid buume Hollandi omaaegse tulbisibulamaania järel: Beanie Babiese buum.
1990ndate lõpus, kui Eesti punaimpeeriumis veedetud aastatest alles taastus, käis üle USA üks ajaloo veidramaid buume Hollandi omaaegse tulbisibulamaania järel: Beanie Babiese buum.
Parim juht Madis Toomsalu ei seadnud LHVsse minnes karjäärirada ette
„Parim juht 2022“ tiitili pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu. Ta on rääkinud juhiks saamisest ja olemisest Äripäeva raadios, ent ka tema kollegid võtsid vaevaks parimat juhti kiita.
„Parim juht 2022“ tiitili pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu. Ta on rääkinud juhiks saamisest ja olemisest Äripäeva raadios, ent ka tema kollegid võtsid vaevaks parimat juhti kiita.
Raadiohitid: hinnatõususest ja investeerimisest
Äripäeva raadionädala kuulatavaimad saated rääkisid harjumuspäraselt investeerimisest ja sekka ka makromajanduslikest trendidest. Esiplaanil olid ka kiirest hinnatõusust rääkivad saated.
Äripäeva raadionädala kuulatavaimad saated rääkisid harjumuspäraselt investeerimisest ja sekka ka makromajanduslikest trendidest. Esiplaanil olid ka kiirest hinnatõusust rääkivad saated.
Raadiohommikus: investeerimistarkus, kriisistrateegiad ja parim juht
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.