Zillertalis leidub suusakeskusi nii professionaalile kui perele

20. jaanuar 1998, 00:00

Zillertal on Austria suurim suusakuurort, kus suusatajate käsutuses on kokku 154 tõstukit, korrastatud laskumisnõlvasid on kokku ca 460 km. Enamik radu on sinised ja punased.
Kümmekonnast suusakeskusest suurimad:
l Hintertux (1500--3250 m)
Talvel 86 km laskumisnõlvasid, pikim laskumine külla on 12 km. Tõeliselt teravaid elamusi pakub must rada. Suusalaenutus ja -remont on avatud aasta läbi nii Hintertuxi külas kui tõstukite vahejaamas 2080 m ja 2660 m kõrgusel. Liustiku tipphooaeg on märts, jaanuaris ja veebruaris on rahulik, sest tipus on külm ja tuuline.
Mayrhofenist pääseb tõstukite juurde bussiga. Suuri rohelisi green-line'i silte kandvad bussid sõidavad 20minutise intervalliga.
l Mayrhofen (630--2250 m)
Kahel pool küla asuvad mäed Penken ja Ahorn pakuvad 65 km laskumisnõlvu. Külast Penkenile ja tagasi saab ainult peatänaval asuva tõstukiga. Mäe profiil tagasi alla Mayrhofenisse suusatada ei võimalda, küll aga võib teisele poole mäemassiivi asuvasse Finkenbergi (840 m), kust pääseb gondeltõstukiga ka tagasi mäele.
Ahorn meenutab kõrget ja suhteliselt tasast platood, mis on suusakoolide ja algajate pärusmaa.
l Gerlos-Königsleiten (1450--2315 m)
70 km suusaradu asub Mayrhofenist tunni bussisõidu kaugusel. Rajad püsivad väga heas korras. Et rahvast vähe, võib ohutumalt pikkadel laskumistel kiirust arendada. Soovida jätab vaid tõstukite kvaliteet -- enamik on vanemat tüüpi lahtised toolid.
l Kaltenbach (580 m)
Pakub 59 km laskumisnõlvu. Põhiline tegevus toimub 1800--2300 m kõrgusel, kus hooaeg kestab aprilliski. Tänu ilusale panoraamile ja mitte väga rasketele radadele sobib see peredele. Tõeliselt musti radu siin pole. Kaltenbachi pääseb Mayrhofenist rongiga, mis väljub 40minutise intervalliga ja sõidab 25 minutit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing