USA gigantidel head kasumid

29. jaanuar 1998, 00:00

Unibanka tugev hinnatõus aitas kolmapäeval tõusule ka teised Läti aktsiad. Unibanka ise tõusis 5%, seda tema kohta napi 47 000-latise käibe juures. Londonis püsis Unibanka GDR muutumatuna 5,225 dollari juures. Ka oli börsi kogukäive oli äärmiselt tagasihoidlik ning väljaspool turuliidrite ringi liikusid hinnad endiselt allapoole. Maaklerid olid üsna kindlad, et hinnatõus täna ei jätku ning ei oota turgu elustavate uudiste puudumisel olukorra paranemist sel nädalal.

Kauplemine Vilniuse börsil oli eile erakordselt tagasihoidlik isegi sealsete mastaapide kohaselt. Hinnaliikumistel puudus kindel suund, põhinimekirja suurtest tegijatest Vilniuse pank langes, Roki?kis tõusis ning Hermis püsis samal tasemel. Roki?kise käive oli väga väike ning maaklerite hinnangul tulenes see omanike soovimatusest antud hinnatasemel müüa. Ostuhuvi oli aga küllalt tugev. Litin-indeks langes murdosaliselt.

Vene kauplemissüsteemis oli hommikupoolikul kauplemine peatatud tulekahju tõttu alajaamas. Pärastlõunal õnnestus elekter taas majja saada. Ehkki ennustati tõusupäeva, tõid mitmed halvad uudised turu taas alla. ÜESi juhatuse katse asendada reformistist peadirektor Brevnov konservatiivsema mehega võeti vastu ärevusega. Samuti teatas föderaalse väärtpaberikomisjoni juht Vassiljev, et kavatseb uurida esmaspäevast järsku langust turul seoses kahtlustustega turu manipuleerimise suhtes mõne osalise poolt.

Teisipäev tõi USA investoritele taas paremaid uudiseid. Kolm Dow komponenti -- Merck&Co, Disney ja Procter&Gamble -- andsid teada korralikest 1997. aasta kasumitest. Kõik kolm aktsiat olid päeva suuremate tõusjate seas. See tõmbas investorite põhitähelepanu suurfirmadele, eriti kuna suurtest kõikumistest kohutatuna väldivad nad niigi ebastabiilseid väikefirmasid. Samas pole kriis sellega veel läbi, tegu oli vaid kergendusohkega pärast seksiskandaali nihkumist turu fookusest välja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing