3. veebruar 1998 kell 22:00

Eesti Kindlustus vormistas Leedu seltsi ostu

Eesti Kindlustuse välisprojektide grupi direktor River Tomera ütles, et ostetava aktsiapaki nimiväärtus on 10,2 miljonit krooni ja ostuhind sellest 100 000 krooni suurem. Tehing loetakse toimunuks pärast Leedu konkurentsiameti heakskiitu, mida võib Tomera kinnitusel oodata paari nädala jooksul.

Leedu kindlustusselts kogus eelmisel aastal kindlustuspreemiaid 32,2 miljonit krooni, mis andis sealsete kahjukindlustusseltside seas koha esikuuikus. Leedu kindlustusturu liider on riiklik kindlustusfirma Lietuvos Draudimas, kellele kuulub 55 protsendi suurune turuosa.

Tomera tunnistas, et Leedus alates aasta algusest kehtiva rahvusvahelise standardi järgi lõpetas Kauno Draudimo eelmise aasta umbes 1,1 miljoni krooni suuruse kahjumiga. «Miinusesse viis seltsi see, et Leedus hakati kindlustusseltsidelt nõudma kindlustustehniliste reservide loomist,» selgitas Tomera.

Kauno Draudimo vähemusaktsiad kuuluvad juriidilistest isikutest väikeaktsionäridele.

Eesti Kindlustuse välisprojektide juht sõnas, et edaspidi kavatsetakse kaasata Leedus tugev partner ja selleks korraldatakse suunatud aktsiaemissioon.

Tomera rõhutas, et Eesti Kindlustus ei sea eesmärgiks Leedu kahjukindlustusseltsi kiiresti suurendama hakata. «Esmaülesanne on luua stabiilne kindlustusstruktuur,» ütles Tomera.

Käesoleva aasta teisel poolel peaksid Leedus rakenduma esimesed kohustuslikud kindlustusliigid -- liikluskindlustus ja osa töötajate kategooriate kohustuslik kindlustus. Tomera ei välista, et Leedu kindlustusturg võib teha kuni kolmekordse hüppe.

«Toimub ka Eesti firmade ekspansioon Leetu, nii et tulevikus hakkame seal konkureerima samade seltsidega kui koduski,» lisas Tomera.

Leedus on Eesti kindlustusseltsidest esindatud Leks Grupp ja Salva aktsionär ESS Grupp, lähiajal peaksid sinna jõudma ka ASA Kindlustus ja Seesam.

Hetkel kuum