22. veebruar 1998 kell 22:00

Tallinna külmhoone ehitab uue jäätisetehase

ASi Tallinna Külmhoone tütarfirma Jäälill juhatuse esimees Margus Puust kinnitas, et mingit vahet tootmises ei teki, vaid tootmine kolitakse ümber järk-järgult. «Uue tehase ehitamine on vajalik seepärast, et praeguse tootmishoone renoveerimine läheks maksma peaaegu sama palju,» sõnas Puust.

Puust ütles, et uus tehas võimaldab toota kuni 10 000 tonni jäätist aastas. Eestis tahab külmhoone müüa tänavu 3000 tonni jäätist, samuti soovib ettevõte alustada lähikuudel jäätise eksporti.

«Investeering uude tehasesse peaks ennast ära tasuma seitsme aastaga,» lausus Puust.

Eelmisel aastal tootis Tallinna külmhoone 2600 tonni jäätist, mis moodustas ligi poole Eestis müüdavast jäätisest. Võrreldes 1996. aastaga kasvas Tallinna külmhoone toodangumaht 1000 tonni.

Käesoleva aasta käibe -ja kasumiprognoosi avalikustab külmhoone paari nädala jooksul. Eelmisel aastal teenis ettevõte 10,4 miljonit krooni puhaskasumit, ettevõtete grupi konsolideeritud kahjum oli 32,3 miljonit krooni.

Eesti suuruselt teine jäätisetootja AS Balbiino tootis eelmisel aastal ligi 2000 tonni jäätist ja ettevõtte turuosa oli firma enda hinnangul 15 ja 20 protsendi vahel. Balbiino eelmise aasta käive oli 21,6 miljonit krooni. «Plaanisime käivet liiga optimistlikult,» tunnistas ettevõtte juhataja Aarne Solvak. «Sellel aastal on aga 40 miljoni krooni suurune käive reaalselt saavutatav.»

Balbiino lõpetas eelmise aasta kasumiga, kuid selle suurust ei avalda ettevõte enne auditi valmimist.

Hetkel kuum