25. veebruar 1998 kell 22:00

Enamik Makarovi võlgadest kaitsmata

MTK pankrotihaldur Arno Mägi sõnul kaitsti 34,7 miljoni krooni ulatuses esitatud nõuetest vaid 1,5 miljoni krooni.

«Kaitstud said maksuameti, haigekassa ja paari väiksema võlausaldaja nõue,» täpsustas Mägi. «Suuremad võlausaldajad vaidlesid üksteise nõuetele vastu.»

MTK suurimad võlausaldajad on ettevõtte aktsionärid AS Carina, Rahajuhtimise AS ja pankrotistunud AS Krooninvest, igaühe nõue on 8,7 miljonit krooni, ning Tallinna Pank, kelle nõue on 6,4 miljonit krooni. «Võlausaldajatel on üks kuu aega, et esitada kohtule hagi nõude tunnustamiseks,» lisas Mägi.

Kuigi MTK nõuete kaitsmise koosolek lükati 10. veebruaril edasi, sest kohal ei olnud võlgnikku Jüri Makarovit, ei tulnud Makarov kohale ka eile. «Kontrollimata andmetel ei viibi Makarov Eestis,» lausus Mägi.

Mägi sõnul võib võlgade kaitsmise koosolekut pidada ilma võlgniku kohalolekuta, kui võlausaldajad on sellega päri. «Napp häälteenamus lubas koosolekut pidada,» lisas Mägi.

Mägi ütlusel on kõige reaalsem saada pankrotipessa raha Tipp TV antenni tagasivõitmise hagi kaudu. Jüri Makarov pantis antenni ASi Makarov Muusik Management võla katteks Forekspangale. Varem on Mägi müünud TV 1-le saatetehnikat, saades pankrotipessa 650 000 kr. «Rohkem MTK-l vara ei ole,» nentis Mägi.

Tallinna linnakohus kuulutas MTK pankroti välja 1996. aastal. Pankrotiavalduse esitas Jüri Makarov.

Hetkel kuum