Läti investeerib vähe

04. märts 1998, 00:00

Läti riiklike investeeringute madal tase takistab ka erainvesteeringuid, märkisid Läti majandusministeeriumi investeerimispolitiika seminarist osavõtjad. Samas ei kasuta valitsus erastamisest laekuvaid summasid infrastruktuuri arendamiseks.

Läti majandusministri Atis Sausnitise sõnul on viimase kolme aasta jooksul Läti riiklike investeeringute programmi tarbeks eraldanud 1--3% sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Eestis on see näitaja olnud 4% ja Leedus 6%.

Lätis on olnud juhtumeid, kus välisinvestor on jätnud Lätisse investeerimata infrastruktuuri halva seisukorra tõttu. Näiteks oli Briti puidutöötlemisettevõte BSW Timber sunnitud katkestama saetööstuse ehituse Taurkalnes Aizkraukle rajoonis, sest riik ei leidnud vahendeid kaheksakilomeetrise teelõigu asfalteerimiseks. Investeerimata jäi 17 mln USA dollarit ning loomata 120 uut töökohta.

Läti viimaste aastate majanduskasv on paljus saavutatud erastamisega riiki tulnud välisinvesteeringute abil. Laekunud vahendeid ei kasutata aga arengu finantseerimiseks. ETA

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing