8. aprill 1998 kell 22:00

Forekspanga kasum kahanes

Forekspanga selle aasta kasumiprognoos on 121 miljonit krooni, mis tähendab, et keskmiselt peaks pank teenima kuus natuke üle 10 miljoni krooni. Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk ütles, et Forekspank pole selles suhtes unikaalne.

«Kasumiprognoos selleks aastaks oli 121 miljonit, kuid see oli grupi prognoos,» rääkis Lukk. Ta lisas, et praegu ei näe ta küll põhjust prognoosi muuta. «Ma ei hakka üksikasjalikult seletama, kuidas me oma prognoosi täita kavatseme,» sõnas Lukk. Ta ütles, et grupi tulemusi pole veel jõutud välja arvutada.

Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus on eelnevalt öelnud, et suurema kasumi prognoosimine on Eesti panganduse viimase aja trend. 1998. aasta on aga kõigile raskem aasta, rääkis ta.

Forekspanga esimese kvartali tulud olid koos lühiajalistelt aktsiainvesteeringutelt saadud kahjumiga ligi 47 miljonit krooni. Märtsi lõpu seisuga oli kahjum lühiajalistelt aktsiainvesteeringutelt üle 12 miljoni krooni.

Forekspanga varade maht kasvas võrreldes möödunud aasta lõpuga poolteise miljoni krooni võrra, jõudes 2,529 miljardi krooni tasemele. Samuti suurenesid klientide deposiidid.

Võetud laenud kahanesid eelmise aasta lõpu seisuga 9 miljoni krooni võrra. Forekspanga poolt väljastatud laenude maht suurenes 173 miljoni krooni võrra.

Forekspank oli teine pank, kes avaldas oma märtsikuu ning esimese kvartali tulemused. Üleeile teatas Hoiupank oma ligi 51 miljoni kroonisest esimese kvartali kasumist. Hansapank lubas avaldada andmed aprilli lõpus, Ühispank lähiajal.

Hetkel kuum