Maksud dividendidelt

04. mai 1998, 00:00

Riigikogu on poole aasta jooksul kaks korda muutnud mitteresidentidele väljamakstavate dividendide maksustamist. 01.01.98 jõustus tulumaksu seaduse muudatus, mille järgi tuli hakata kõigile mitteresidentidele makstavatelt dividendidelt kinni pidama tulumaksu 26%. Uuem muudatus (RT I 1998, 28, 353) sätestab aga, et tulumaks tuleb mitteresidendile makstavatelt dividendidelt kinni pidada ainult siis, kui mitteresidendi osalus Eesti äriühingus on alla 25% kapitalist. See muudatus jõustati tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 1998. a. Järelikult erinevalt portfelliinvestoritest ei ole muutunud strateegilistele investoritele makstavate dividendide maksustamine.

Kui dividende saab mitteresident, kelle osalus on alla 25% ja tema asukohamaaga on Eestil sõlmitud maksuleping, siis reeglina on kinnipeetava tulumaksu määr madalam, enamasti 15%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing