6. mai 1998 kell 22:00

Epeks ostab avalikult Viru Ranna aktsiaid

Finantsanalüütikute hinnangul on tegemist väga hea pakkumisega, sest Viru Ranna aktsia hind on pikka aega liikunud vahemikus 17--20 krooni. Samas prognoosivad analüütikud, et aktsia hind võib pakkumise käigus tõusta kõrgemale kui 23 krooni.

Hoiupanga turgude asedirektori Ago Lauri sõnul on tõenäoline, et hind tõuseb lõpuks kõrgemale kui 23 krooni aktsia. «See võib nii minna eriti siis, kui tehing pooleli ähvardab jääda,» ütles Lauri.

Lauri sõnul on pakkumise juures erandlik, et seda tehakse avalikult. Ta lisas, et vaadeldes Viru Ranna aktsia käitumist viimasel ajal, võib siiski kahtlustada, et osal aktsionäridel oli Epeksi praegune samm ette teada.

Talinvest Suprema Väärtpaberite ASi juhatuse aseesimehe Aare Tammemäe sõnul võib ettepaneku põhjal öelda, et Epeks näeb Viru Rannas potentsiaali. Kuigi viimaste kuude jooksul on Viru Ranna aktsia vastu tuntud ostuhuvi, pidas Tammemäe vähetõenäoliseks, et tegemist on insider-tehingutega.

Viru Rannal on 1200 aktsionäri ja kõigile neile saatis Epeks aktsiate müügi ettepaneku.

Epeksi juhid keeldusid eile kommenteerimast, miks nad soovivad omandada enamuse Viru Ranna aktsiapakist. Nad lubasid ostutehingut kommenteerida pärast käesoleva kuu 15. kuupäeva, kui on teada, kas aktsionärid nõustusid pakutud tingimustel oma osalusest loobuma.

Pakkumise õnnestudes teeb Epeks Viru Ranna aktsionäridele ettepaneku kaasata Viru Rand ETFC Gruppi, mis aitaks ettevõttel kokku hoida kulusid, annaks eelise uutel turgudel konkureerimisel ja võimaldaks teha selleks vajalikke investeeringuid.

Hetkel kuum