• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturud jälgivad inflatsiooni

  Dollar alustas uut nädalat langusega nii jeeni kui ka Saksa marga suhtes.
  Kuigi Jaapani majandusväljavaated jäävad endiselt hägusaks, andis saareriigi aktsiahindadele hoogu Saksa autotööstushiid Daimler-Benz, kes teatas huvist Nissan Motor Co veoautode tootmist osta. Nikkei indeks tõusis uudise peale 1,54 protsendi võrra 15381,90 punktini. Jeeni toetas ka USA rahandusminister Robert Rubini ning Jaapani rahandusminister, kes mainisid pressile pärast reedest kokkusaamist võimalikke ühisaktsioone ehk teisisõnu interventsiooni. Jeeni hoiab kukkumast vaid turgude teadmine, et ei USA ega Jaapan soovi selle langemist alla 135 USD/DEMi taseme.
  Käesoleva nädala märksõnaks saab valuutaturgudel inflatsioon. Suurem osa riike avaldab oma tarbijahinnaindeksid sel nädalal. USA tarbijahinnaindeks avaldatakse neljapäeval ja Saksamaa oma avaldati eile.
  Aasia turgudel 1,765--1,770 DEMini langenud dollar hakkas pärastlõunal siiski tõusma ning pärast USA turgude avamist jõudis 1,7793 DEMi ehk 14,2344 kroonini. Paljud analüütikud on veendunud, et dollari kolmeaastane tugevnemise periood on lõppenud ning Ühendriikide valuutat ei toeta ka oodatud/kardetud intresside tõstmine.
  Möödunud nädalal dramaatiliselt langenud Suurbritannia nael sai eile toetust Briti tööstustoodangu kogukasvust, mis tõusis märtsis 0,7 ja möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 1,1 protsenti. Naelsterlingi kurss tõusis korraks reedeõhtuselt 2,9050 DEMilt (23,24 kroonilt) eile 2,9064 margale (23,251 kroonile).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.