Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvafirmad matsid vaenukirve maha

  «Valisime liidule laiapõhjalise juhatuse,» kommenteeris konflikti lahendust turvaettevõtete liidu esimeheks valitud ASi ESS Security juhatuse esimees Hando Sulev. Liidu juhatust teravalt kritiseerinud Eesti Turvateenistuse ASi (ESC) president Jaanus Rahumägi valiti turvaettevõtete liidu juhatuse aseesimeheks. Juhatuse liikmeteks said ka Riho Lutteri firmast Securitas Eesti, Ants Väinsalu AlarmEstist ja Ülo Kala Eltronist.
  Jaanus Rahumägi väitis enne turvaettevõtete liidu aastakoosolekut, et ESSist, EVK Grupist ja Akropol A-st moodustatud konsortsium on asunud ründama kõiki konkureerivaid firmasid. Rahumägi sõnul kasutas turvaettevõtete liidu endises juhatuses enamust omanud konsortsium liitu oma võimuvahendina, sest kavatses riigimaksuvõlglased liidust välja heita.
  Hando Sulev keeldus avalikustamast, kes maksuvõlglastest olid turvaettevõtete liidu aastakoosolekuks jõudnud võlad riigile tasuda. «Mõnel on veel maksmata, kuid ma ei kommenteeri, sest liit on oma liikmete suhtes heatahtlik,» lausus Sulev.
  ASi Krediidiinfo andmetel olid mai alguses turvafirmadest suuremad maksuvõlglased ESC, kes oli maksuametile võlgu ligi miljon krooni ning haigekassale sadu tuhandeid kroone, AS Tammiskilp ligi miljonikroonise võlaga ja AS Claudia, kelle võlg ületas 400 000 krooni.
  Hando Sulev hajutas kahtluse, nagu hakkaks turvaettevõtete liit edaspidi avalikkusele antavat teavet oluliselt piirama. «Tahame avaldada seda, mida teeme,» lausus ta. «Tegeleme liidu reglemendi täpsustamisega, mis aitaks tulevikus avalikke arusaamatusi vältida. Meie sõnum on, et turvafirmad jagavad turgu tülita.»
  Turvaettevõtete liit plaanib sõlmida politseiga hea tahte kokkulepped, mis kinnitavad, et erastruktuurid teevad riigiga koostööd ja turvafirmad ei kavatse politseid riigi sisejulgeoleku tagamisest eemale tõrjuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Julgemad Vene nafta vedajad teenivad ühe sõiduga vabalt üle miljoni
Vähesed laevaomanikud, kes veel transpordivad Venemaa toornaftat, õngitsevad suure tasu vähemalt ühel marsruudil, vahendab Bloomberg.
Vähesed laevaomanikud, kes veel transpordivad Venemaa toornaftat, õngitsevad suure tasu vähemalt ühel marsruudil, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Omniva investeerib Kaunases 40 miljonit eurot
Riigile kuuluv Omniva investeerib üle 40 miljoni euro regiooni moodsaima pakisorteerimisterminali rajamisse Kaunase vabamajandustsooni. See on Omniva grupi seni suurim investeering.
Riigile kuuluv Omniva investeerib üle 40 miljoni euro regiooni moodsaima pakisorteerimisterminali rajamisse Kaunase vabamajandustsooni. See on Omniva grupi seni suurim investeering.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.