Konvoi tasu tõstab hinda poole võrra

09. juuni 1998, 00:00

Mõnede kaupade vedu Venemaale võib alates juulist kallineda poole võrra.

TIR-süsteemi alt väljavõtmise asemel otsustas Venemaa lubada transportida vaid konvoi all ?okolaadi ja muid kakaod sisaldavaid toiduaineid, televisiooni vastuvõtjaid, autosid ja muid mootorsõidukeid ning mööblit ja mööblidetaile.

Üle 200kilomeetrise marsruudi puhul Venemaa territooriumil on konvoi maksumus ca 800 dollarit. Sellega suureneb täiskoorma transpordi maksumus Tallinnast Moskvasse ligi poole võrra (keskmiselt 25 000 kroonilt 36 000 kroonile). Kuna Venemaa pole vaatamata enda poolt kehtestatud määrusele veel tehniliselt suuteline konvoiteenust pakkuma, on ta konvoeerimisnõude edasi lükanud juuli alguseni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing