Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veevärgieeskirjad vajavad juriidilist analüüsi

  Tallinna linnavalitsuses on ettevalmistamisel Tallinna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni kasutamise eeskirja eelnõu. Samal ajal on AS Tallinna Vesi välja töötanud liitumistasu eeskirja ASi Tallinna Vesi ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumisel, mis rakendub 1. juunil vaatamata sellele, et nimetatud eelnõus on lõplikult määratlemata põhimõtted.
  Eesti kinnisvarafirmade liidu, Eesti ehitusettevõtjate liidu ja Eesti ehituse tellijate liidu ühisnõupidamisel 5. juunil leiti, et eeskirjades on mitmed põhimõtted tasakaalustamata ja lähtuvad ühe poole monopoolsest olukorrast, kus liitujapoolsed võimalused on oluliselt piiratud.
  Monopoolsele ettevõttele on jäetud praktiliselt piiramatud võimalused ühisveevärgiga liitumis- jm tasude määramisel. ASi Tallinna Vesi välja pakutud liitumistasu on põhjendamatult kõrge ja ei tugine loogilisele majanduslikule arvestusele. Samas jääb selgusetuks, milliseid kulutusi kaetakse liitumis- jm tasudega (otsene vastuolu tarbijakaitseseadusega). Liitumistasu rakendamise eeskirja järgi on liitumistasu suurus võrdsustatud investeeringutega (liitude arvates tuleb põhiosa investeeringuid katta tarbimistasu arvel). Eeskirja järgi pole liitumistasu ühekordne makse, fikseerimata on selle kehtivusperiood, puudub ka kohustus anda kvaliteetset vett lõpptarbijale. Teatud küsimustes otsustamisõiguse jätmine ASi Tallinna Vesi juhatuse tasemele muudab küsitavaks liitumistasude tingimuste võrdsuse põhimõtte kõigile liitujatele.
  Liidud on seisukohal, et ASi Tallinna Vesi nõukogu vastu võetud «Liitumistasu rakendamise eeskiri ASi Tallinna Vesi ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumisel» tuleb tühistada ning «Tallinna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni kasutamise eeskirja» eelnõu ei saa praegusel kujul vastu võtta.
  Dokumendid vajavad laiemat arutelu ja juriidilist analüüsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.