7. juuli 1998 kell 22:00

Suurpankade benji-hüpe

Aktsiate hinnad Tallinna väärtpaberibörsil tegid teisipäeval uue järsu languse. Maaklerite sõnul oli osalt tegemist sündmuste kokkulangemisega, kuna turule tuli mitu suuremat müüjat ning tavapärased tugevad ostjad Skandinaavias ja Helsingis esinesid tagasihoidlikult.

Kõige rängemalt kannatasid Hansa- ja Hoiupank, mõlemad kaotasid tublisti üle 10%.

Esmakordselt langes Äripäeva pangasektori indeks koondindeksist allapoole (336,71, -10,06%). Tööstussektori kaotused olid suhteliselt tagasihoidlikud, tööstusindeks langes vaid 2,29% 44,8 punktini.

Päeva suurimaks kaotajaks oli aga hoopis Reval Hotelligrupp (-17,02%), seda suhteliselt aktiivse kauplemise juures. Ainsaks tõusjaks kogu turul oli Estiko aktsia. Enim kaubeldi Hansapangaga.

Uuel hinnatasemel võiks ostjaid turule ilmuda eeldusel, et viimaste päevade rahaturu intressimäärade tõus neid liialt ei ehmata. See peaks küll elavdama kauplemist, vaevalt on aga oodata olulist hinnatõusu. Mõningaid korrektiive võib pilti tuua küll Hansapanga ja Hoiupanga pühapäevane ühinemiskoosolek.

Hetkel kuum