Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa finantskriis süveneb

  Aktsate hinnad Riia börsil liikusid eile tagasihoidliku kauplemisaktiivsuse juures allapoole ja RICI indeks kukkus päeva lõpuks 2,11%, 262,11 punktile, mis on ühtlasi järjekordne life-low tase. Kauplemisel domineerib Riias endiselt Unibanka aktsia, mille hind sulgus 110 084-latise päevakäibe juures 4,26% madalamal kui üleeile -- 0,9 latil. Maaklerite sõnul puudub turul kindel liikumissuund ja kuna kohalikud uudised peaaegu puuduvad, liigub turg peaasjalikult Venemaa sündmuste mõjul.
  Vilniuse börs, mis kolmapäeval kukkus üle 5 protsendi, kosus eile, tehes peamiselt Vilniaus Banka aktsia toel 4,27protsendise tõusu. Litin-A indeks jäi tavapäraselt stabiilsemaks, kerkides vaid 0,46 protsendi võrra 1443,56 punktile. Maaklerid jäid oma kommentaarides siiski ettevaatlikuks, rõhutades, et kuigi mõningad aktsiad tegid korraliku tõusu, tegutsevad turul hetkel kohalikud investorid, suured välisinvestorid hoiavad aga endiselt eemale.
  Venemaa kauplemissüsteemi RTS-indeks kukkus taas uue kõigi aegade madalaima tasemeni, sulgudes eile õhtul 61,43 punktil (langus päevaga 6,4%). Ka turu käive oli ajaloo väikseim -- 1,184 mln dollarit. Jätkuv finants- ja poliitiline kriis sai üleeile õhtul järje rubla kursikoridoride likvideerimise näol. See otsus viis rubla eile vabalangusele, tõmates endaga kaasa ka aktsiaturu.
  Ühendriikide aktsiaturg oli kolmapäeval närviline. Kõik paistis esialgu minevat normaalselt ning Dow kerkis kaks tundi enne kauplemise lõppu 7952 punktini (1,6%). Seejärel pöördus aga langusse ning börsipäev lõppes 0,58 protsendiga miinuses. Turul on kahesuguseid investoreid. Ühed on optimistlikud ja annavad ostukorraldusi, teised aga kardavad, et Dow kukub veel 1000 punkti. Siia tuleb veel lisada plaanilised pikaajalised investorid, kes lühiajalisi liikumisi ei arvesta ja realiseerivad varem paika pandud programme, mistõttu kokkuvõttena on turg äärmiselt volatiilne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.