17. september 1998 kell 22:00

Norma töötas teist kuud järjest kahjumiga

Norma finantsdirektor Peep Pihotalo teatas, et augusti kahjumi põhjustasid eelkõige USA dollari kursi langusest tulenev valuutakahjum, koondamisega seotud kulud ja Norma kauba ostjate võlgnevuste provisjoneerimine.

Pihotalo rääkis, et nimetatud kolm põhjust on kahjumi põhjustajatena suhteliselt võrdse kaaluga. «Kui seda USA dollari kursilangust poleks olnud, oleks augusti plussis lõpetanud. See on asi, mida on väga raske ette ennustada,» sõnas ta.

Pihotalo rääkis, et ka AvtoVAZi võlg Norma ees on dollarites.

«Kuigi meil on kursilanguse vastu sõlmitud optsioonilepinguid, pean ma ikkagi raamatupidamislikult selle võla ümber hindama,» lausus ta.

Küsimusele, kui palju on Norma töötajaid koondanud, vastas Pihotalo, et praegu ei ole ta täpsemat numbrit volitatud ütlema. Osa töötajaid, kellele on koondamisteade kätte antud, ei ole tema sõnul veel koondatud.

Norma lubas juba juulis, et vaatab ümber aasta alguses tehtud kasumiprognoosi, kuid seni pole seda tehtud.

Pihotalo ütles, et uus kasumiprognoos oli juulis tegemisel, aga augustis on olukord järsult muutunud. «Me oleme küll öelnud, et see prognoos tuleb ümbervaatamisele, aga me ei ole seniajani suutnud midagi adekvaatset börsile anda,» ütles Pihotalo. «Asjad on niivõrd ebamäärased.» Pihotalo sõnul avaldab Norma uue prognoosi tõenäoliselt selle kuu jooksul.

«Muidugi mingi võimalusena võib kõne alla tulla, et me ei suudagi öelda, kui palju me teenime,» lausus Pihotalo. «Siis me lihtsalt teatame, et me ei tee seda, mida lubasime.»

Norma kaheksa kuu käive oli 266,9 miljonit krooni ja kasum 41,1 miljonit krooni.

Ettevõtte eelmise aasta kaheksa kuu käive oli 332,7 ja kasum 86,7 miljonit krooni.

Hetkel kuum