Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Scandic ostis Finesti hotellid

  Scandic ostis 49% FHG aktsiatest ettevõtte Soome omanikelt Arctia OY, OY Saimaa Lines ja SRV Teräsbetoni OY. Ülejäänud kaks protsenti müüs Scandicule FHG asutajale Toomas Sildmäele kuuluv AS Silfin.
  14% Finesti aktsiate omanik Sildmäe jätkab Finesti presidendina ning kuulub ka firma juhatusse.
  Ostuhinda ei soostunud Scandic Hotels AB asepresident Anders Lilius avaldama.
  Scandicu presidendi Rolandi Nilssoni sõnul kasvab äri- ja puhkusereiside arv Balti riikide ja Põhjamaade vahel ning Finesti eelkõige Tallinnas asuvad hotellid on teinud endale nime nii Põhjamaade kui teiste rahvusvaheliste reisijate hulgas. «Hotellidel on hea asukoht, kõrged standardid ja nad sobivad hästi kogu Scandicu ketti,» lisas ta.
  Scandic pidas kaks aastat tagasi läbirääkimisi hotelli Viru rendile võtmiseks. Liliuse sõnul jäid läbirääkimised katki, sest firma arengu seisukohalt oleks investeering olnud liiga varajane. Kuna Eesti ja Soome on tihedalt seotud, tahtsime enne osta midagi Soomes, lisas Lilius. Soomes kuulub Scandicule Arctia hotellikett.
  Kaugemate tulevikuplaanidena nimetas Lilius laienemist teistesse Balti riikidesse ning võimalikku motelliketi loomist.
  Finest Hotel Groupi president Toomas Sildmäe ütles, et firma ellujäämise eesmärgil on juba mitu aastat otsitud suurt ja huvitavat partnerit. Finest oleks Sildmäe sõnul suutnud jätkata ka iseseisvalt, kuid koos Scandicuga on võimalused palju suuremad.
  Lilius kinnitas, et suuromanik ei plaani Finestis suuri muutusi. Alates juuni keskpaigast viiakse Tallinna hotellid Palace ja Santa Barbara Scandicu kaubamärgi alla ning lülitatakse emafirma operatsioonide, müügi- ja turundussüsteemi.
  Hiljem viiakse sama kaubamärgi alla ka Karupesa hotell Otepääl ja Rannahotell Pärnus. Sildmäe sõnul hotellide hinnaklassid ei muutu.
  Lilius kinnitas, et lähema kahe kuu jooksul langetatakse otsus hotelli rajamise kohta Tartus.
  Finest Hotel Groupi eelmise aasta konsolideeritud netokäive oli ligi 90 mln krooni ja brutokasum 4,8 mln krooni. FHG turuosa Eesti hotelliturul oli eelmise aasta lõpus 11%.
  Rootsis asutatud ja praegugi peakorterit Stockholmis omavasle Scandicu hotelliketile kuulub 122 hotelli üheksas riigis. 1963. aastal asutatud ettevõtte eelmise aasta käive oli 8,8 miljardit Eesti krooni ja kasum 364 miljonit krooni.
 • Hetkel kuum
Lennujaam lennaku börsile
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna Lennujaam on viimasel ajal saanud palju kriitikat, millest osa ei ole kindlasti asjakohane. Praeguse riigiettevõtte teeks äriliselt paindlikumaks selle erastamine börsi kaudu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Balti börsid alustasid tõusuga kuuendat järjestikust nädalat
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus: LHV avaldab tulemused, Türgi toibub šokist
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.
Hommikuprogrammi külaline on LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellega käime üle Tallinna börsi ühe lipulaeva värsked 2022. aasta neljanda kvartali ja 2022. aasta auditeerimata tulemused. Lisaks vaatame otsa päevakajalistele teemadele, mis puudutavad nii pangandussektorit kui majanduse üldist käekäiku.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.