Madli Zobel • 26. august 1999 kell 22:00

Ühisliising otsib uut juhti

Ühispanga asepresident Jürgen Lamp ütles, et Puidak oli oma soovist õppima minna teatanud juba ammu ning nüüd, kui Tallinna Liisingu ja Ühisliisingu liitmise protsess jõudis lõpule, leiti selleks sobiv hetk.

«Et Hansaliising on kasumis ja Ühisliising kahjumis, tekib visioon, et Puidak sai kinga, ent nii see kindlasti pole,» väitis Lamp.

«Pärast liitumist jäi osa inimesi üle ja grupi poolt heideti ette, et pole kasumit, kuid need pole otseselt Puidaku lahkumise põhjused,» kinnitas ka Suurkask.

Eestis 23% turuosa hoidev Ühisliising sai selle aasta esimesel poolel 7,6 miljonit krooni kahjumit.

Marek Puidak ütles eile, et ettepaneku lahkuda tegi pank. «Kuna mul on grupiga kokkulepe, et ma jätkaksin Ühisliisingu nõukogus, siis ei saa siin rääkida mingist ärategemisest,» ütles Puidak. «Ent loomulikult sõltub jätkamine nõukogus minu järgmisest töökohast.»

Ka Jürgen Lamp väitis, et pangal on soov jätkata koostööd Puidakuga. «Loomulikult ei saa ma väita, et meil leidub temasugusele tippjuhile praegu vaba koht,» lisas ta, «ent on olemas pangaga seotud ettevõtted.»

On vaja muutuda efektiivsemaks ja tugevdada turupositsiooni, andis panga visiooni Ühisliisingust asepresident Lamp: «Selleks oleks jõulisemat juhti vaja.»

«Nad said mulle ette heita suutmatust panna uus juhatus korralikult tööle,» rääkis Puidak. «Samuti seda, et ma ei teinud piisavalt tugevaid otsuseid, mida firmade liitmisel vaja oleks läinud. Kuid kasumi puudumise kohta ütlen, et provisjonid on tehtud õiglaselt,» ütles eksjuht. Tahtsime eelmistel aastatel tehtud vead bilansist ära puhastada, lisas Puidak.

Ühisliisingu tegevust kontrollis ka pangainspektsioon, kontrollaruande saab ettevõte kätte täna. «Ma usun, et see on tavaline panga akt, et nad on kontrollinud,» välistas Suurkask võimaluse, et Eesti Pank Ühisliisingule midagi ette heidab.

Hetkel kuum