• Jaga lugu:

  Eurol on plusse miinustest rohkem

  Kuigi euro kurss on langenud aastaga, oma loomisest saadik, 13 protsenti, ei saa öelda kaugeltki, et ühisraha debüüti tabas ebaedu. Pigem vastupidi, võitjaid tundub olevat rohkem kui kaotajaid.
  Kaotajateks on dollaripõhjaliste importkaupade (näiteks kütused) tarbijad ning euro kursi tõusule orienteeritud spekulandid. Võitnud on eelkõige eksportöörid, kelle toodang on tänu oma valuuta nõrgenemisele muutunud konkurentsivõimelisemaks. Nendel ettevõtetel, kes ekspordivad eurotsooni, pole enam vaja karta valuutariske ning kadusid ka konverteerimiskulud.
  Euro konkurentsivõime võlakirjaturul on kasvanud. Kuigi dollaripõhjalised kommertsvõlakirjad on endiselt kõige populaarsemad, on nende osakaal langenud selle aasta 9 kuuga protsendi võrra 43 protsendini (võrrelduna möödunud aasta sama perioodiga). Europõhjaliste kommertsvõlakirjade osakaal globaalsel võlakirjaturul on sama perioodi jooksul kasvanud 35 protsendini. Möödunud aastal moodustasid praeguse Euroopa rahaliidu liikmete valuutades nomineeritud võlakirjade osakaal 27%.
  Eile jäi euro kurss dollari suhtes väheliikuvaks. Turud ootasid USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee otsust baasintresside kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.