• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taanlased ütlesid rahaliidule ei

  Euro kurss oli reedel Taani referendumi tulemuste mõju all. Kauplemine oli väga loid ja kurss liikus suhteliselt vähe, sest turud kartsid, et väiksemagi kursilanguse puhul võivad suurriikide keskpangad kaitsta ühisraha uue interventsiooniga.
  Taanlased, kellest 53,1 protsenti hääletas Euroopa majandus- ja rahaliitumise vastu, suurendasid usaldamatust kogu rahaliidu vastu. Asi pole siiski Taanis, sest riigi majandus moodustab vaid 3 Euroopa omast, vaid selles, et taanlaste ?ei? järel muutub üha tõenäolisemaks, et liiduga ei ühine ka Rootsi ja Suurbritannia.
  Kuigi Euroopa tipp-poliitikud püüdsid üldsust rahustada, et katki pole midagi, oli olukord finantsturgudel ärev. Surve alla sattus Taani kroon, mistõttu keskpank oli sunnitud repomäära tõstma 50 baaspunkti võrra 5,60 protsendini. Keskpanga sõnul jätkatakse euro suhtes fikseeritud kursi poliitikat. Taani kroon võib kõikuda euro suhtes 2,25 võrra mõlemas suunas nn pariteetsel kursil.
  Jeeni kurss langes reedel dollari suhtes viie nädala madalaimale tasemele, sest usutakse, et sel nädalal avaldatav keskpanga nn Tankani raport peegeldab saareriigi aeglast väljumist majanduskriisist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tuntud ehitusfirma käive langes suurelt
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.