Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Näpuviga läks maksma miljoneid

  Tallinna vanalinnas asuva pubi Tehas 43 omanikud võivad jääda ilma 4,7 miljoni kroonisest investeeringust, sest nad palusid kesklinna valitsusel vormistada baariruumide rendilepingu oma partnerfirmale, linn aga tõlgendas kirja tingimusteta rendilepingust loobumisena. Rendilepingu lõpetamise järel korraldas linn konkursi ning baar anti üle uuele ettevõttele.
  Tehas 43 omanikfirma AS Seregal juhatuse esimees Raoul Pajuviidik sõnas, et linnavalitsuse otsus on seotud korruptsiooniga. ?Meie palusime rendilepingu lõpetamist tingimusega, et see vormistada ühe konkreetse ettevõtte nimele. Kui see linna ei rahulda, siis oleks tulnud asjaolusid täpsustada, mitte täita palve tingimusteta,? lausus ta. ?Me oleme viie aastaga investeerinud baariruumidesse 4,7 miljonit krooni, see on ju ajuvaba, et nüüd mängitakse meie töö teisele firmale,? ütles Pajuviidik.
  Tallinna kesklinna vanema Siim-Valmar Kiisleri juriidiline nõunik Ero Liivik tunnistas, et palve täitmine tingimusteta on tõlgendamise küsimus. ?Linnale on kasulikum anda pind üle enampakkumisel,? sõnas ta.
  ?Kui Seregal soovis lepingut lõpetada, siis palun, me tegime seda,? ütles linnanõunik. ?Tegu on kantimisega, Seregaliga on seotud Aivar Pihlak (vandeadvokaat, esindab Ernesto Preatonit ? toim.), kellega on seotud Meelis Lao,? sõnas Liivik. ?Seregali puhul on tegemist allilmaga lähedalt seotud isikutega, nad on ka ähvardanud, et teevad kesklinna valitsuse jalgealuse väga tuliseks,? lisas Liivik.
  Vandeadvokaat Alar Eiche tunnistas, et tegu on tõlgendamisküsimusega. ?Oleks mõistvad pooled, siis saaksid nad omavahel kokkuleppele,? leidis ta. ?Kui ettevõtjad avalduses linnale ei märkinud kuupäeva, millal nad soovivad rendilepingu lõpetamist, siis eeldas ta ikkagi edasist suhet linnaga,? hindas sõltumatu advokaat. ?Ühtset vastamisviisi küsimusele pole,? lisas ta.
  Üleeile pitseeris politsei pubi Tehas 43 ukse, et ei Seregali esindajad ega ka linna poolt valitud uue rentniku, Air Teci esindajad ruumidele ligi ei pääseks.
  Kohtumääruse kohaselt ei tohi linn takistada Seregali tegevust ruumides kuni kohtuotsuse väljakuulutamiseni, mis toimub novembris. Eile pärastlõunaks olid pitserid eemaldatud.
  AS Seregal saatis rendilepingu ümbervormistamispalve linnavalitsusele eelmise aasta lõpus, Air Tecile anti ruumid üle tänavu augustis.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
EfTENi kinnisvarafond kaotas kasumit, Arakas ootab ebakindluse jätkumist
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Arvustus. Mazda CX-60 – 60 000 eurone maastur, millel polegi suurt puuteekraani
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.
Mazda uus lipulaev CX-60 on meeldivalt mazdalik, kuid ilmutab paaris aspektis ootamatut rabedust.

Olulisemad uudised

Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.