Andres Kärssin • 31. oktoober 2000 kell 11:37

Majavalitsuste erastamine Tallinnas võib venida

Erastamiskomisjon loodab, et Tallinna võimukriis ei pidurda pealinna majavalitsuste erastamist ning protsess õnnestub viia lõpule selle aasta jooksul nagu algselt kavandatud.

Tallinna kinnisvara hooldusettevõtete erastamiskomisjoni esimees Charlie Viikbergi sõnul on erastamiseelnõu arutamine volikogus pealinna võimukriisi tõttu lükkunud 16. novembrile. 'Muutused võimukolaitsioonis võivad asja arutamist veelgi edasi lükata, see on iseenesest halb,' tõdes ta.

Erastamiskomisjoni tänasel koosolekul täpsustati Viikbergi sõnul majavalitsuste võlaküsimust, mis hõlmab nii debitoorseid võlgnevusi kui ka Maailmapanga laenu. Tallinna 12 seni tegutseva kinnisvarahooldusettevõtte võlakoormus kõigub aasta lõikes 50-100 miljoni krooni vahel, lisas ta. Kõige rohkem ollakse võlgu Tallinna Soojusele ja Tallinna Veele.

Tallinn kavates müüa majavalitsused, millest paljud on kahjumis, kolmes paketis kokku 40 miljoni kroonise alghinnaga veel sel aastal. 'Ostuhuvi on olemas,' ütles Viikberg. 'Uus omanik peab arvestama sellega, et tal tuleb asuda kohe ettevõtet saneerima.'

Erastamiskomisjon on arvamusel, et majavalitsuste erastamisel lähevad uuele haldajal linnalt üle ka kõik vastavad õigused ja kohustused. 'Tahame haldaja ja objekti omanike suhte viia kommertspinnale,' ütles Viikberg.

Hetkel kuum