Kaivo Kopli • 9. november 2000 kell 9:42

Eesti hinnangul andis Euroopa Komisjon julge avalöögi

Euroopa Komisjoni eduaruanne, milles käiakse välja Euroopa Liidu laienemisstrateegia ja antakse hinnang liikmekandidaatidele, on Eesti hinnangul julge ja positiivne avalöök. ?Komisjon on teinud päris head tööd, esitanud hulgaliselt julgeid ettepanekuid küsimustes, mida varem ei käsitletud ? nagu laienemise ajakava ja strateegia,? tõdes välisministeeriumi asekantsler Alar Streimann. ?Kevadega võrreldes on õhkkond selgelt muutunud ja see on väga positiivne,? lisas Streimann. Laienemisstrateegia osas on eile avaldatud eduaruanne siiski vaid EL-i täidesaatvaks organiks peetava komisjoni hinnang ja soovitused, mida nüüd asuvad analüüsima liikmesriigid. Tõenäoliselt annavad euroriikide liidrid komisjoni pakutule heakskiidu detsembrikuisel tippkohtumisel Nice?is. ?Loodame väga, et liikmesriigid kiidavad selle heaks Nice?is, mitte aga alles Rootsi eesistumise ajal,? ütles Streimann, kuna muidu võib ajakavast kinnipidamine osutuda raskeks. Rootsi saab EL-i juhtriigiks järgmise aasta algul kuueks kuuks.

Hetkel kuum