• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soe sügisilm ohustab saaki

  Eesti viimase 30 aasta üks soojemaid ja niiskemaid sügiseid võib rikkuda talivilja- ja aiakultuuride järgmise aasta saagi, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Septembri ja oktoobri tavalisest soojema ilma tõttu on ohus aiaviljasaak, sest puude ja põõsaste paisunud pungad võivad saada ootamatult saabuvate külmade tõttu kahjustusi.
  Sooja tõttu on põldudel kasvanud ohtlikult pikaks talivili. 'Kui lumi sajab külmumata maale, läheb vili hauduma ja võivad areneda liigpalavusest tingitud seenhaigused,' ütles Tartu ilmajaama juhataja Ain Kallis.
  Saku maaviljelusinstituudi teraviljakasvatuse sektori juhataja Ene Ilumäe sõnul sõltuvad talivilja kahjustused sellest, millal vili maha külvati. 'Meie katsepõldude õnn on see, et külvasime suhteliselt hilja, septembri teisel poolel, seetõttu pole meie vili veel liialt lopsakas,' ütles Ilumäe.
  Köögivilja kasvatamisega tegeleva Laheotsa talu peremehe Johannes Valgu sõnul soe ilm tema saagi suurust ei mõjuta. 'Saagikoristus lõppes kuu aega tagasi,' nentis ta. 'Küll on aga häda köögivilja ja kartuli säilitamisega, sest ei suuda jahutada hoidlaid õige kraadi peale ja jahutusseadmed võtavad palju elektrit.'
  Detsember tuleb mitmete aastate keskmisega võrreldes normist veidi külmem, esimest lainet jahedamat õhku on oodata järgmise nädala keskpaigaks, ennustab ilmateenistus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Ortodontide palgatase ulatub 9000 euro kanti
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.