• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luman soovitab siseministril ameti maha panna

  ?Kui alates siseministrist pole kellelgi ühtegi ideed, kuidas seda lõpetada (piraadiäri ? toim.), siis tuleb neil asuda teisele tööle, vähemalt juhtivatel isikutel,? ütles Luman. ?Tuleb minna tööle, mida oskad. Mina näiteks ei mängi sümfooniaorkestris esimest viiulit mitte selle pärast, et ma seda ei taha, vaid sel lihtsal põhjusel, et ma ei oska,? ütles umbes 3000 firmat koondava organisatsiooni juht.
  Lumani sõnul peaks valitsus ja sellele alluvad jõustruktuurid probleemiga tegelema. ?Tuleb küsida, miks nad ei lõpeta piraatkaubandust,? lausus Luman.
  Samas tunnistas Luman, et kui piraatkaubamüüjatele ruume rentiv ja neilt raha saav Kadaka turgu haldav AS Combinent sooviks saada ETKT liikmeks, siis poleks kojal põhikirja järgselt põhjust keelduda. ?Meie ei saa valitsuse tekitatud tühimikku täitma hakata,? põhjendas ta, miks ETKT-l poleks põhimõttelist vahet ASi Combinent liikmeks võtta.
  AS Combinent, mis kuulub peamiselt perekond Leinemannidele, teenis mullu 59 miljoni kroonise käibe juures 27 miljonit krooni puhaskasumit, üleeelmisel aastal oli firma käive 84 miljonit krooni ja puhaskasum 37 miljonit krooni.
  ASi Combinent juhatuse liikmed ei soovi Äripäeva ajakirjanikuga suhelda. Juhatuse liikme ja firma ühe omaniku Aivar Leinemanni sõnul ei anna nad kommentaare seni, kuni pole lahenenud vaidlus Combinenti esindava advokaadibüroo Heta ja Äripäeva Kirjastuse ASi vahel. Vaidlus puudutab Äripäevas ilmunud artikli sisu, milles kirjeldati Combinenti tegevjuhi, endise sisekaitse operatiivrügemendi juhi Peet Kalli palka.
  Kadaka turg on piraatkaubakeskusena säilinud, kuna seal on välja töötatud turvaskeem, mille kohaselt maksavad kõik illegaalsete kaupade müüjad igakuiselt politseinikele altkäemaksu, mille suurus on sõltuvalt müügiboksi suurusest ja asukohast umbes 1000 krooni. Raha liigub läbi vahendaja Lõuna politseiosakonna ja Mustamäe konstaablipunkti töötajatele, kes vastutavad Kadaka turu kontrollimise eest. Nn turvamaks tagab piraatkaubamüüjatele kauba puutumatuse ning eelinfo korraldatavate reidide kohta. Lisaks pigistavad altkäemaksu saanud politseinikud silma kinni ka muude seaduserikkumiste ees turul.
  Politseiameti sisekontroll on püüdnud mitu aastat uurida, kes turul altkäemaksu võtavad. Tänavu on politseist sunnitud lahkuma kümme politseinikku, keda kahtlustati Kadaka turu müüjatega koostöö tegemises. Ühegi ametniku korrumpeerumist ei suudetud tõestada.
  Tallinna politseiprefekt Jüri Kasesalu kinnitas, et praegu politseis töötavate kahtlustatavate suhtes teostatakse jälitustegevust. ?Milleks neid ette hoiatada,? ei soovinud Kasesalu öelda, millise politseiosakonna töötajate suhtes jälitustegevust rakendatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.