Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luman soovitab siseministril ameti maha panna

  ?Kui alates siseministrist pole kellelgi ühtegi ideed, kuidas seda lõpetada (piraadiäri ? toim.), siis tuleb neil asuda teisele tööle, vähemalt juhtivatel isikutel,? ütles Luman. ?Tuleb minna tööle, mida oskad. Mina näiteks ei mängi sümfooniaorkestris esimest viiulit mitte selle pärast, et ma seda ei taha, vaid sel lihtsal põhjusel, et ma ei oska,? ütles umbes 3000 firmat koondava organisatsiooni juht.
  Lumani sõnul peaks valitsus ja sellele alluvad jõustruktuurid probleemiga tegelema. ?Tuleb küsida, miks nad ei lõpeta piraatkaubandust,? lausus Luman.
  Samas tunnistas Luman, et kui piraatkaubamüüjatele ruume rentiv ja neilt raha saav Kadaka turgu haldav AS Combinent sooviks saada ETKT liikmeks, siis poleks kojal põhikirja järgselt põhjust keelduda. ?Meie ei saa valitsuse tekitatud tühimikku täitma hakata,? põhjendas ta, miks ETKT-l poleks põhimõttelist vahet ASi Combinent liikmeks võtta.
  AS Combinent, mis kuulub peamiselt perekond Leinemannidele, teenis mullu 59 miljoni kroonise käibe juures 27 miljonit krooni puhaskasumit, üleeelmisel aastal oli firma käive 84 miljonit krooni ja puhaskasum 37 miljonit krooni.
  ASi Combinent juhatuse liikmed ei soovi Äripäeva ajakirjanikuga suhelda. Juhatuse liikme ja firma ühe omaniku Aivar Leinemanni sõnul ei anna nad kommentaare seni, kuni pole lahenenud vaidlus Combinenti esindava advokaadibüroo Heta ja Äripäeva Kirjastuse ASi vahel. Vaidlus puudutab Äripäevas ilmunud artikli sisu, milles kirjeldati Combinenti tegevjuhi, endise sisekaitse operatiivrügemendi juhi Peet Kalli palka.
  Kadaka turg on piraatkaubakeskusena säilinud, kuna seal on välja töötatud turvaskeem, mille kohaselt maksavad kõik illegaalsete kaupade müüjad igakuiselt politseinikele altkäemaksu, mille suurus on sõltuvalt müügiboksi suurusest ja asukohast umbes 1000 krooni. Raha liigub läbi vahendaja Lõuna politseiosakonna ja Mustamäe konstaablipunkti töötajatele, kes vastutavad Kadaka turu kontrollimise eest. Nn turvamaks tagab piraatkaubamüüjatele kauba puutumatuse ning eelinfo korraldatavate reidide kohta. Lisaks pigistavad altkäemaksu saanud politseinikud silma kinni ka muude seaduserikkumiste ees turul.
  Politseiameti sisekontroll on püüdnud mitu aastat uurida, kes turul altkäemaksu võtavad. Tänavu on politseist sunnitud lahkuma kümme politseinikku, keda kahtlustati Kadaka turu müüjatega koostöö tegemises. Ühegi ametniku korrumpeerumist ei suudetud tõestada.
  Tallinna politseiprefekt Jüri Kasesalu kinnitas, et praegu politseis töötavate kahtlustatavate suhtes teostatakse jälitustegevust. ?Milleks neid ette hoiatada,? ei soovinud Kasesalu öelda, millise politseiosakonna töötajate suhtes jälitustegevust rakendatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Hiina püüab endiselt koroonat riigist välja puksida
Hiinas on taas registreeritud esimesed koroonasurmad ning nakatunute arv on kerkinud taas tuhandetesse. Ja seda kõike hoolimata sellest, et riigis kehtivad endiselt ülikarmid piirangud.
Hiinas on taas registreeritud esimesed koroonasurmad ning nakatunute arv on kerkinud taas tuhandetesse. Ja seda kõike hoolimata sellest, et riigis kehtivad endiselt ülikarmid piirangud.

Olulisemad lood

Luurekeskuse ülem: Venemaa on ära kasutanud kaks kolmandikku laskemoonast Suurem pealetung võib jätkuda kevadel
Venemaa on ära kasutanud umbes kaks kolmandikku oma laskemoona varudest, kuid sõltuvalt talvest võib Venemaa aktiivsemalt pealetungiga jätkata alles kevadel, rääkis kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.
Venemaa on ära kasutanud umbes kaks kolmandikku oma laskemoona varudest, kuid sõltuvalt talvest võib Venemaa aktiivsemalt pealetungiga jätkata alles kevadel, rääkis kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Margo Grosberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.