Peeter Koppel • 4. detsember 2000 kell 8:10

USA aktsiaturud on närvilised

Reedene kauplemispäev kujunes Ühendriikide aktsiaturgudel eriti just Nasdaqi jaoks üpriski heitlikuks.

Kauplemispäeva alguses eelkõige lühikeste positsioonide katmisest alguse saanud korrektsioon viis börsi üldindeksi päevasiseselt isegi peaaegu 6 protsendiga plussi, kuid siis meenus äkitselt investoritele jätkuv segadus presidendivalimiste tulemuste osas. See käivitas müügilaine, mis esialgse optimismiga kaasnenud tõusu praktiliselt olematuks muutis.

Päeva lõpus suutis Nasdaq siiski veidi kosuda ning börsi üldindeks sulgus 1,82 protsenti kõrgemal 2645,29 punktil.

New Yorgi börsil olid reedel müügisurve all ravimifirmad ja analüütikute-poolse kasumiprognoosi kärpimise pärast kannatanud Intel, mis viisid Dow? tööstusliku keskmise päeva lõpuks 0,33 protsendiga miinusesse 10 373, 53 punktile. Samas liikusid New Yorgi börsil tõususuunas IBM ja Hewlett-Packard.

Lähemaks ajaks ennustatakse USA turgudele ebakindluse jätkumist, mis võib kesta nii kaua, kuni on saabunud lõplik selgus uue presidendi ning Föderaalreservi edaspidise intressipoliitika osas. Föderaalreservi järgmise sammuna näevad optimistid lisaks majanduse üldiste väljavaadete suhtes neutraalse seisukoha võtmisele isegi intressimäärade alandamist.

Hetkel kuum