ÄP fototoimetus • 17. detsember 2000 kell 22:00

Kuldsed käerauad tõstavad Telekomi aktsia hinda

Telekomi aktsionärid kinnitasid reedel 850 000kroonises mahus 10kroonise nominaaliga vahetusvõlakirjade emissiooni korraldamise ja selle tingimused ning loobusid emissiooni märkimiseesõigusest. Kokku emiteeritakse 42 500 A-seeria võlakirja ja samapalju B-seeria võlakirju.

Vahetusvõlakirjade märkimise õigus on 157 Eesti Telekomi grupi tipp-ja keskastme juhil. Aktsiaoptsiooni eesmärk on suurendada ettevõtte väärtust, tugevdada töötajate seotust ettevõttega ning luua tõhusalt toimiv mehhanism uute töötajate värbamiseks.

Emiteeritavate vahetusvõlakirjade väljastushind on 10 krooni. Vahetusvõlakirju saab aktsiate vastu vahetada kahes osas 02.05.2003?02.06.2003 ja 02.05.2004?02.06.2004 vastavalt vahetusvõlakirjade tingimustele.

Vahetusvõlakirjade vastu välja antavate aktsiate vahetus- ja märkimishind on A-seeria võlakirjadel järgmise aasta jaanuari ja B-seeria võlakirjadel järgmise aasta aprillikuu aktsia kaalutud keskmine hind Tallinna börsil, mis ei saa olla madalam kui kaalutud keskmine hind eelmisel neljapäeval ehk 90,62 krooni.

Tingimusel, et kõik vahetusvõlakirjad vahetatakse aktsiate vastu, suureneb Telekomi aktsiakapital 0,62 protsendi võrra 1,38 miljardi kroonini.

Aktsionärid kutsusid reedel ettevõtte nõukogust isikliku avalduse alusel tagasi Teliast lahkunud Henrik Fabriciuse. Uueks nõukogu liikmeks valiti Telia Mobile AB Internationali asepresident Annika Christiansson.

Autor: ÄP

Hetkel kuum