• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõuluvärv on punane

  Börsil valitses kolmapäeval negatiivne meeleolu. Börsi 21,4 mln kroonisest päevakäibest andsid Hansapanga aktsiad 16 mln krooni, tehinguid tehti 108. Aktiivsus on tõusuteel. Äripäeva indeks langes 1,96 protsenti 434,65 punktile. Aktsianimekirjades tõusvaid aktsiad ei leidunud.
  Vaatamata suurele käibele ning suurema osa päevast väikeses miinuses liikunud Hansapanga aktsia sulgus muutumatuna. Kui teiste aktsiate müügi taga olid kohalikud investorid, siis Hansapanga müügis oli tunda välisinvestorite kätt.
  Eesti Telekomi aktsia langes aasta madalaimale tasemele ehk 1,4 protsenti 87,75 kroonile 1,2 mln kroonise käibe juures, Merko Ehituse aktsia kukkus 1,6 protsenti 37 kroonile 1,1 mln kroonisel käibel. Pro Kapitali aktsia langes viimasel kauplemisminutil 8,7 protsenti 42 kroonile, Pro Kapitali vahetusvõlakiri oli börsi suurim tõusja 9,09 protsenti 60 kroonile.
  Erastamisväärtpaberi kurss tõusis 0,62 protsenti 0,6460 kroonile 1,1 mln kroonise käibe juures.
  Börs ja Väärtpaberite keskdepositoorium tegid maaklerfirmadele ja pankadele jõulukingituse ? börsi nõukogu teatas otsusest alandada maaklerfirmadele tehingutasusid.
  Nüüd on aeg pankadel ja maaklerrmadel aeg otsustada, kas börsi tehtaval kingitus ka väikeinvestoriteni teenustasude languse näol jõuab. Igal juhul on tegu börsipoolse väga õige sammuga.
  Ka emitentidele tuli kingitus, mis võiks suurendada ettevõtete soovi enda väärtpabereid noteerida börsil. 2001. aastal on emitentidele aktsiate esmase emissiooni registreerimine keskdepositooriumis suisa tasuta ? kuuluta või järgmine aasta Aktsia Aastaks. Hinnakirja muudatused peab veel kinnitama rahandusminister.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.