Merrill Lynch ootab kasumikasvu

Romet Kreek 24. jaanuar 2001, 00:00

USA aktsiaturud alustasid teisipäevast kauplemispäeva väikeses miinuses. Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kolmveerand tundi pärast turu avanemist 0,12 protsenti miinuses 10565,64 punktil ning Nasdaq 2753,51 punktil ehk 0,16 protsenti miinuses.

Turgudel valitsevad kordamööda ilma suurema aktiivsuseta optimismipuhangud seoses Fedi võimaliku intressialandamisega ning firmade oodatust kehvemate majandustulemuste hirmud. Raha liigutatakse majandussektorite vahel.

Arvutiosade tootja Texas Instruments teatas võimalikust kasumi 10protsendisest langusest esimeses kvartalis. Aktsia reageeris uudisele valuliselt langedes 7,2 protsenti 45 dollarile. Ka arvutitootja Hewlett-Packard ning tarkvaratootja Microsofti aktsiad kauplesid miinuspoolel vastavalt 1,27 ja 0,94 protsenti.

Tugevalt tundis end eilse börsipäeva alguses investeerimispanga Merrill Lynch & Co aktsia, mis tugevnes 3,4 protsenti 77,50 dollarile kannustatuna firma ootusest kasvatada 11 protsenti kasumit seoses firmade liitumistegevuse nõustamisest tuleneva teenustasutulu kasvuga.

Firmadele tarkvara tootva Computer Associates Internationali aktsia tõusis pärast esmaspäevast turu sulgemise järel avaldatud kasumit teisipäeval esimese pooleteise kauplemistunni järel 4,84 protsenti, aktsiat kaubeldi allpool 34 dollari taset. Firma majandustulemused ületasid analüütikute ootusi.

Helsingi börsil liikusid enamik aktsiaid teisipäeval allapoole. Nokia aktsia kukkus 3,2 protsenti 40,75 eurole. Sonera aktsia langes 3,23 protsenti 21,30 eurole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing