Suured tehingud tõstsid börsi käivet

Raivo Sormunen 14. veebruar 2001, 00:00

Suur plokktehing 100 000 Norma aktsiaga aitas eile 106 registreeritud tehingu juures viia börsikäibe viimase pooleteise nädala kõrgeima 17,2 mln kroonini.

Norma aktsia võttis sellest käibest enda kanda 6,7 mln krooni ning aktsia hind sulgus stabiilselt 49 kroonil. Aktiivsuse kasvu Norma aktsia osas võib eelkõige põhjendada 5 krooni suuruste makstavate dividendidega. See hoidis aktsia atraktiivse ka üleeile.

Suure plokktehinguga üllatas eile ka Rakvere Lihakombinaadi aktsia, millega kaubeldi ligi 0,48 mln krooni eest. Lisaks antud aktsia kohta väga suurele käibemahule oli üllatav ka see, et viimase kuu jooksul kordagi kaubeldud Rakvere aktsiaga tehti tehing 5,8 krooni tasemel, mis on kõrgeim hinnatase pärast 1998. a sügist.

Mäletatavasti tegi HK Roukatalo kõikidele väikeaktsionäridele eelmisel aastal 4,7 krooni tasemel aktsia kohta ülesostmispakkumise, et ettevõtte börsilt ära viia, kuid ebaõnnestunult. Üks võimalus on, et vaikselt ostetakse Rakvere aktsiad siiski ka praegu, kuid märksa kõrgemate hindadega ostetakse neid HK Roukatalo jaoks kokku, et ta börsilt siiski ära saada. Börsistatistika kohaselt oli veebruari alguses Rakvere Lihakombinaadi aktsionäre järel veel 340.

Üleeile oma 20,3 mln kroonisest eelmise aasta kasumist teavitanud Kalevi aktsia näitas eile tugevnemise märke, sulgudes 17,5 kroonil ehk 2,9% esmaspäevasest tasemest kõrgemal. Huvi ja kerget aktiivsust aktsia vastu näitab ka aktsia ostu- ja müüginoteeringu oluline kokkutõmbumine eilse päeva jooksul.

Kuigi kogu põhinimekiri oli eile langust tähistavalt punane, liikusid enamike aktsiate hinnanoteeringud päeva jooksul siiski mõnevõrra üles. Äripäeva indeks langes aga päeva kokkuvõttes 0,36% 468,10 punktini.

Börs jätkab oma tulemused veel mitte avaldanud ettevõtete majandustulemuste avaldamise ootuses. Seni on vaid teada, et Hansapank avaldab homme oma majandustulemused. Ülejäänud ettevõtted pole selles osas nii investorisõbralikud olnud ning on jätnud oma majandustulemuste avaldamise kuupäeva avalikkuse eest saladusse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing