Inteli kasumimarginaal võib langeda alla 50

ÄP Online 19. aprill 2001, 00:00

Inteli juht Craig Barrett teatas, et majanduse ebakindlus teeb ettevõtte tulevikusihtide määramise keeruliseks, kuid firma kasumimarginaal jääb teises kvartalis tõenäoliselt alla 50 piiri, kirjutas Briti majandusleht Financial Times.

Inteli teise kvartali käive tuleb tõenäoliselt 6,2 ja 6,8 mld dollari vahemikku (110 kuni 120,6 mld krooni). Kasumimarginaali puhul oodatakse langust 49 protsendile esimese kvartali 51,7 protsendilt. Intel on traditsiooniliselt püüdnud hoida kasumimarginaali üle 60 protsendi.

Teine kvartal on firmal olnud traditsiooniliselt nõrk, suur osa kasvust on tulnud teisel poolaastal.

Intel teatas samuti, et ei kavatse alandada hiiglaslikku 7,5 miljardi dollari (133 miljardi krooni) suurust kulude eelarvet, kuigi analüütikud ootasid 1 mld dollarilist (17,7 mld krooni) kärbet sellel aastal.

Intel teatas teisipäeval pärast Ühendriikide aktsiaturgude sulgemist oma esimese kvartali majandustulemused. Firma kasum aktsia kohta vähenes esimeses kvartalis 0,16 dollarile aktsia kohta võrreldes mullu samal perioodil teenitud 0,35 dollariga.

Firma kvartalikäive kahanes 16 protsenti 6,7 mld dollarile (118,9 mld krooni) võrreldes mullu sama perioodiga.

Kuna Inteli kasuminumber aktsia kohta osutus oodatust

1 sendi võrra suuremaks, tõusis aktsia hind Ühendriikide turul järelkauplemise käigus 10 protsenti.

Varem oli Intel kaks korda hoiatanud, et esimese kvartali tulemused jäävad oodatust tagasihoidlikumaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing