Euro kurssi toetas interventsioonioht

Tõnis Oja 25. mai 2001, 00:00

Euro kurss, mis eile öösel vahetult pärast kauplemise algust Aasia finantsturgudel langes kuue kuu madalaimale tasemele 0,8497 dollarini (mis teeb USD kursiks 18,41 krooni), sai hiljem mõningast toetust kuuldustest, et keskpangad võivad Euroopa ühisraha toetada interventsioonidega.

Euro varahommikune kursitase oli madalam kui möödunud aasta 22. septembril, mil ühisraha toetasid interventsiooniga seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) keskpangad. Toona oli euro kurss 0,8576 dollarit. Ka 9. novembril, mil tugiostudega toetas eurot Euroopa Keskpank üksinda, oli ühisraha kurss ülalpool 0,85 dollari taset.

Kuna vihje interventsioonist tuli Jaapanist, siis toimus elavam kauplemine just valuutapaaridega euro-jeen.

Saareriik pole eriti huvitatud euro liigsest nõrgenemisest, sest nii väheneb Jaapani konkurentsivõime võrreldes Euroopaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing