Vaikne kauplemine tugevdas dollarit

Romet Kreek 28. august 2001, 00:00

Dollar tugevnes eilsel vaiksel kauplemispäeval nii euro (0,9094 eurot) kui ka jeeni (120,06 jeeni) vastu. Maailma suurimas valuutakauplemiskeskuses Londonis oli täna puhkepäev (suvine pangapüha) ja valuutaturu käive tavapärasest kesisem. Valuutaturul eelistati passida ja uusi positsioone mitte võtta. Dollar leidis tugevust reedesest USA aktsiaturu tõusust, kuid majandusnäitajad hoiavad dollarit surve all. Turud ootavad tänast USA tarbijausaldusnäitajat, kolmapäevast USA teise kvartali SKTd ja neljapäevast Euroopa Keskpanga istungit.

Reutersi küsitluse põhjal ootavad 41 ökonomisti 55st 0,25protsendipunktist baasintressi alandamist 4,25 protsendile. Samas on Euroopa Keskpank ka varem suutnud petta turgude ootusi. Intressi alandamata jätmine viiks euro testima reedest madalaimat taset 0,9075 eurot dollari suhtes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing