Mähkmed ja käibemaksumäär

10. september 2001, 00:00

Seoses Eiki Nestori avaldusega, et väikelaste pabermähkmetele kehtib 5% käibemaksumäär, tahaks lisada juurde lause, et vastavalt sotsiaalministri 13. augusti 2001. a määrusele nr 86 on käibemaksu määraks 5% ainult juhul, kui need mähkmed on registreeritud ravimiametis.

Teistel juhtudel, kui vastavat tõendit ei ole, on käibemaksu määraks ikkagi 18%.

Küsisin ka Tallinna maksuametist, kas oleme tõlgendanud määrust õigesti ja vastus oli jaatav ning lisati, et probleem on tekkinud lihtsalt sellest, et ei loeta määrust lõpuni, kus on vastav nõue olemas (eelnimetatud määruse § 4).

Samuti ei maini sotsiaalminister ?täpsustades? määruse seda lisatingimust.

Kokkuvõttes ei tohiks olla üldse küsimust, kuidas seda määrust tõlgendada, ning lisada võib ka seda, et mähkmed on mähkmed ning kas nad on väikelaste või täiskasvanute otstarbeks, eelnimetatud määrus vahet ei tee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing